Voor dit topterras in Londen haalt de doorsnee Brit zijn neus op (ook vanwege de onuitsprekelijke gerechten)
Koken & EtenVoor veel mensen is het pas echt vakantie als ze ergens op een terras kunnen genieten van een drankje en een hapje. Dat kan wel een aanslag zijn op je portemonnee. Onze correspondenten peilen deze zomer de prijzen en de sfeer op toeristische plekken. Vandaag deel twee: Geert Langendorff op het terras van VyTa in Londen.
Toeristen vormen voor de pilaren van St Paul’s Church een wijde cirkel rond een straatartiest op een uitschuifbare eenwieler. Kinderstemmen gillen als een vuurspuwer met een zweep knalt om de aandacht te trekken. In het monumentale marktgebouw van Covent Garden bewegen mensen zich als mieren langs de tientallen winkels. De bedrijvigheid maakt slenteren door het hart van Londen een beproeving.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract. -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit Parijse topterras is trekpleister voor toeristen en draait jaaromzet van 12 miljoen euro
Twee Amerikaanse vrouwen voelen zich eventjes op-en-top Parisiennes. Ze hebben een assortiment Franse kaasjes voor zich, nippen aan hun witte wijn, en kijken met modieuze zonnebrillen op hun neus naar de voorbijgangers op de zonovergoten Boulevard Saint-Germain. -
PREMIUM
Deze wijnboer uit Balkbrug is blij met de hitte: ‘Lopen anderhalve week voor’
,,Het is een superseizoen’’, vindt wijnboer John Huisman uit Balkbrug. De meeste boeren worstelen met de zomerse temperaturen, maar hij juicht de hitte juist toe. Anderhalve week loopt de boerderij voor op de oogst. Toch liggen er ook gevaren op de loer: verbranding en insecten. -
Koken & Eten
Personeel van dit restaurant scheldt gasten uit en die pikken het nog ook
Na Australië en Engeland is het restaurant binnenkort ook in Nederland te vinden: Karen’s Diner. En dit is niet zomaar een restaurant, het doel van het personeel is namelijk om je zo grof mogelijk te behandelen.
-
PREMIUM
Acute kiespijn ’s nachts? Dan kan je zomaar een flinke rit staan te wachten
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon eruit gevallen? Door personeelsproblemen bij spoedartsen moet je voor hulp buiten de reguliere openingstijden van de tandarts regelmatig steeds verder rijden. Het overkwam René Heus uit Apeldoorn. ,,Naar Deventer? Kan dat niet gewoon in Apeldoorn?” -
Wat Eten We Vandaag: Baked Banana
Na een heerlijke barbecue is er altijd nog een gaatje over voor een dessert. Dit recept bereid je op de barbecue en ontleent zich uitstekend om naar eigen smaak in te vullen. Maak bijvoorbeeld een vulling van karamel of voeg mini-marshmellow toe voor een s’mores effect. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde zoete aardappel met halloumi
Kaas grillen op de barbecue - kan dat? Jazeker. In dit recept maken we gebruik van halloumi, een kaassoort die gebakken of gegrild kan worden zonder dat het smelt. De halloumi wordt gecombineerd met ui en zoete aardappel. Een geslaagd vegetarisch barbecuegerecht.