De app 'Too Good To Go'
Volledig scherm
De app 'Too Good To Go' © Too Good To Go

Voedselapp Too Good To Go verkoopt miljoen maaltijden: ‘Het milieu wint’

Too Good To Go heeft vandaag haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”

Too Good To Go gaat sinds januari 2018 de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants en winkels die staan ingeschreven bij de app bieden gebruikers een ‘magic box’ voor een kleine prijs met producten die anders weggegooid worden. Vandaag is de miljoenste maaltijd verkocht. Dit is een belangrijke mijlpaal voor oprichter Joost Rietveld: ,,Het was een doel voor ons maar wij wisten niet dat we het al zo snel zouden behalen. Het is zo snel gegroeid, we zijn enorm trots.”

De app heeft meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers in Nederland. Momenteel bieden ongeveer 2000 winkels hun ‘magic boxen’ aan het eind van de dag op de app aan. Elke maand komen hier zo'n 200 winkels bij volgens Rietveld. ,,Aan het begin moesten wij de winkels benaderen, nu komen zij naar ons toe. Zij zijn dan op zoek naar een oplossing voor hun voedseloverschot en hebben over ons gelezen.” 

Nieuwe focus

Nu het doel van een miljoen maaltijden is gehaald is het tijd voor iets nieuws. ,,We gaan nu ook op een ander aspect focussen. Wij willen de community de kans geven om meer te doen tegen voedselverspilling dan een magic box kopen. Wij zijn nu bezig met ‘de movement tegen voedselverspilling’. Hier kun je snel en makkelijk informatie en tools krijgen waarmee je andere kan informeren en inspireren", legt Rietveld uit. ,,De focus ligt minder op de cijfers maar vooral op de impact achter die cijfers.”

Oprichter Joost Rietveld
Volledig scherm
Oprichter Joost Rietveld © Too Good To Go