Vjeze Fur maakt kookboek met globale recepten: ‘Als het er zo uitziet, is het wel klaar’
Vjeze Fur, oftewel Freddy van De Jeugd Van Tegenwoordig, gaat een kookboek uitbrengen. Zijn kookfilmpjes op Instagram zijn reuze populair bij zijn volgers en dus ook heel blij met het nieuws dat er een boek komt. ,,Als je het leest, dan hoor je mij’’, laat Vjeze Fur weten.
Delen per e-mail
Wat voor kookboek we kunnen verwachten? Volgens Vjeze Fur wordt het geen standaard kookboek: ,,Maar een mooie setting met mooie gerechten. Allemaal leuke verhaaltjes ook. En heel veel plaatjes.” Hij benadrukt: ,,Ook al is koken niet je hobby, dit boek wil je hebben.”
We kunnen het boek ‘flink na de zomer’ verwachten. ,,Wanneer het weer wat grauwer wordt en mensen met elkaar willen kroelen met een lekker bordje eten op schoot. Dan komt het uit.”
De laatste kookvideo van Vjeze Fur is al meer dan 80.000 keer bekeken op Instagram. Hier maakt hij in zijn eigen woorden ‘Panno cotti met rebareber en pistachio’. In zijn kookvideo's spreekt hij de kijker op zijn eigenzinnige manier toe. Gaat dit ook gebeuren in het kookboek? ,, Het moet natuurlijk duidelijk blijven maar het wordt wel een beetje hetzelfde, ja. Als je het boek leest zul je mij wel in je hoofd horen", zegt de zanger.
Als je het boek leest zul je mij wel in je hoofd horen
In het boek zullen we hem dus niet alleen horen, maar ook veel zien. Vjeze Fur: ,,Er komen heel veel plaatjes. Allemaal foto's van lekkere gerechten met een lekkere Fred ernaast. Niet alleen het eten. Ik heb al veel mooie outfits aangehad.” De zanger liet vanochtend in zijn Instagram-story weten de eerste fotoshoot voor het boek te hebben gehad.
In een eerder interview met deze site liet Vjeze Fur weten zijn recepten niet te willen delen, maar dat is blijkbaar veranderd. ,,Oh ja. Dat is nu anders. Er vroegen steeds meer mensen aan mij hoe ik die dingen maakte. Straks kan iedereen alles koken wat ik plaats op Insta. Dat is wat makkelijker", verklaart hij.
Ook zei hij dat je je aan een recept toch niet hoeft te houden. Dat is volgens hem nog steeds zo: ,,In mijn boek zijn de recepten ook erg globaal. Dan heb ik het bijvoorbeeld over ‘een handje peterselie’ en niet een specifiek grammetje of zo. Als je vlees haalt bij de slager is ook niet alles precies even groot. Ik kook zelf meer op zicht. Dat zul je in het boek ook zien. Dan komt er een beschrijving als ‘als het er zo uitziet, is het wel ongeveer klaar’ langs.”
Carrera Culinair gaat het boek uitgeven. Tussen de bekende koks komt nu ook Vjeze Fur op de lijst van de uitgeverij te staan. Uitgever Arjan Weenink: ,,Wij hebben hem benaderd nadat we zagen dat zijn video's steeds meer leuke reacties hadden en goed bekeken werden. Via zijn management hebben we contact met hem gezocht en sindsdien is hij er erg serieus mee bezig. Hij is natuurlijk hartstikke gek, maar hij doet het leuk en heel serieus.”
Op deze manier kondigde Vjeze Fur gisteravond zijn kookboek aan:
Zijn nieuwste kookvideo:
Vorig jaar april heeft rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig op opvallende wijze gereageerd op de hetze rond zanger Dotan en zijn zogenoemde trollenleger. Ze kregen de gouden plaat van Dotan in handen, die ze vervolgens compleet vernielden:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Pizza of patat? Andrea (25) wil eens wat anders en zet een keten van Indonesische dorpstoko's op
De 25-jarige Andrea de Fonkert uit Numansdorp was een beetje klaar met de friet, Chinees en pizza die in menig dorp al járen worden aangeboden. In april 2019 opende ze in haar geboortedorp een eigen Indonesische afhaalzaak genaamd Le Toko. Inmiddels zijn er drie Le Toko's - de vierde opent binnenkort - en een pop-upvariant. ,,Met Picnic en KLM zou ik graag een samenwerking aangaan.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Wortelmuffins met roomkaasglazuur
Carrot cake, heb jij het al wel eens gegeten? In plaats van een cake gaan wij voor lekkere muffins. De wortelmuffins worden afgetopt met een glazuur van roomkaas voor een heerlijk frisse smaak. Supersimpel te maken en onwijs lekker! -
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen. -
Koken & eten Vijftiger met buik(je) krijgt hulp bij het afvallen
Het Voedingscentrum wil gewone mannen helpen op een gezonde manier gewicht te verliezen. Vrouwen weten vaak al veel over gezond eten, maar de vijftiger met een buik(je) zit soms nog in de ontkenningsfase. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Koken & eten Populariteit gin neemt toe en ‘dat zal nog jaren zo blijven’
Gin is nog steeds heel erg in trek. Neem het Gin Festival dat op meerdere plekken in Nederland wordt gehouden: dat blijft maar groeien. Voor de Amsterdamse editie, de vierde alweer, was het festivalterrein te klein en is een grotere locatie gevonden. -
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen.