Vis op de barbecue: gebruik geen alufolie maar dit fijne 'bedje’
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de zesde aflevering legt hij uit hoe je zalm bereidt op een kruidenbedje.
Delen per e-mail
Eind deze week duikt de zomer weer op en kunnen we naar hartenlust barbecueën. Ben je van plan om vis te bereiden? Overweeg dan om deze te garen op een kruidenbedje in plaats van in aluminiumfolie. ,,Dit is veel lekkerder en voegt meer smaak toe aan de vis”, legt de BBQ-chef uit.
Het kruidenbedje maak je door verse kruiden direct op de grill te leggen. Mumu gebruikt hiervoor verse peterselie, munt en salie. Voor we deze kruiden omtoveren tot liefdesnest moeten ze kort weken in water. ,,Anders verbranden ze direct.”
De geweekte kruiden worden op de hete grill gelegd. Niet schrikken van het sissende geluid. “Dat is het vocht dat aan het verdampen is. Ze zullen niet verbranden”, verzekert Mumu. Behalve kruiden worden er ook plakjes citroen toegevoegd. “Dit is voor de smaak en ook een beetje voor de bescherming van de zalm.”
Mumu gebruikt voor dit recept verse zalm. De filet wordt nog snel gekruid met wat zout. ,,De rest van de smaken komen van de grill.” Hierna legt hij de filet op het kruidenbed en mag de deksel op de barbecue. ,,Zo kan het zijn werk doen. Alle rook- en kruidensmaken zullen op deze manier in de vis trekken. ”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten Barbecuetip: deze dranksoort maakt je vlees in een handomdraai mals
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de vijfde aflevering legt hij uit hoe en waarom hij vlees marineert in drank. -
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de geheimen van succes HHB: 'De jury brandt de kandidaten niet tot de grond toe af’
Heel Holland Bakt trekt ook dit seizoen weer miljoenen kijkers. Wat is toch het geheim van het gezellige bakprogramma? Experts over de cijfers en de aantrekkingskracht. ,,Ze verkeren in tijdnood en zetten dan toch iets prachtigs neer. Dat is onderdeel van het succes.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
Wat Eten We Vandaag: Pompoen-plaattaart met chipolataworstjes
Een plaattaart is supersnel klaar en je kan er van alles op doen wat je lekker vindt. Een handig gerecht om je restjes in te verwerken! Wij kiezen deze keer voor pompoen en chipolataworstjes. Dit recept is niet alleen lekker als avondmaaltijd, maar ook heerlijk als borrelhapje. -
Koken & Weten Zo schadelijk kan het gebruik van een koekenpan zijn
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: wat kan een koekenpan doen met je vruchtbaarheid?
-
Marktplaats dwarsboomt handel in materiaal bezorgdiensten voor omzeilen avondklok
De mogelijke invoering van een corona-avondklok door het kabinet, heeft een levendige handel in kleding en tassen van bezorgdiensten op gang gebracht. Op Marktplaats.nl worden er tientallen aangeboden voor prijzen variërend van 25 tot 200 euro ‘om de avondklok te omzeilen’. Het online-verkoopplatform is druk bezig om de advertenties te verwijderen, zegt een woordvoerder tegen deze site. -
Last minute BBQ? Zo maak je vlees snel op smaak
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de derde aflevering beantwoordt hij de vraag: hoe geef je vlees snel veel smaak? -
Wat Eten We Vandaag: Kokos Laka met koriander visballetjes
Laksa is een currysoep afkomstig uit Singapore. Een pittige, romige noodlesoep die vaak gecombineerd wordt met vis. Wij gebruiken in dit recept witvis. Je kunt de currypasta zelf maken maar als je weinig tijd hebt, kun je ook kant-en-klare currypasta gebruiken.