Foto ter illustratie. Rode druiven worden geoogst op een wijngaard in Frankrijk.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Rode druiven worden geoogst op een wijngaard in Frankrijk. © AP

Veiling van exquise Bourgogne-wijnen brengt 6 miljoen euro op

Een veiling van exquise wijnen uit de Bourgogne heeft zondag in Genève meer dan 6 miljoen euro opgeleverd. Vooral enkele partijen van de beroemde Franse wijnmaker Henri Jayer, in 2006 overleden op 84-jarige leeftijd, waren in trek bij de liefhebbers.

 1. Veel en vaak bezoek: iets om je op te verheugen
  PREMIUM

  Veel en vaak bezoek: iets om je op te verheugen

  We hadden iets te vieren. Ik weet niet meer precies wat, wellicht het simpele feit dat we met z’n zessen als vanouds om de tafel zaten alleen dan nu in de tuin van het nieuwe verblijf van mijn ouders. De tafel was gedekt met een tafellaken van vroeger. Mijn moeder herkende het natuurlijk meteen. Het weer zat mee en ondertussen werd het eten gebracht. In ieder geval verse frites – daar is mijn vader zo dol op – en schaal- en schelpdieren. Mijn ouders genoten.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”