Een terrasje pakken, zoals hier in Willemstad, is er deze dagen door de coronacrisis niet bij. En dat doet zich voelen in de horeca.
Volledig scherm
PREMIUM
Een terrasje pakken, zoals hier in Willemstad, is er deze dagen door de coronacrisis niet bij. En dat doet zich voelen in de horeca. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Veel horeca in acute geldproblemen: ‘Situatie is soms schrijnend’

Hulp is écht nodig. Er zijn bedrijven die op omvallen staan, meldt Koninklijke Horeca Nederland in een dringende oproep. Verminder de lasten voor cafés en restaurants, is de boodschap aan de overheid, want de nood is hoog. 

  1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.