PREMIUM
Unilever wil helpen bij strijd tegen verspilling: ‘Ruik of je voedsel nog goed is’
Koken&Eten‘Slimme’ afvalbakken, verrassingsboxen en langer houdbare producten zijn een paar wapens die Unilever in de strijd gooit tegen voedselverspilling. De voedingsmultinational wil in zijn streven naar meer duurzaamheid ook de verkoop van vlees- en zuivelvervangers de komende jaren vervijfvoudigen.
Delen per e-mail
Debora van der Zee, vicepresident Foods in de Benelux, spreekt van ‘een ambitieuze doelstelling’. ,,Op dit moment is de omzet van vlees- en zuivelvervangers zo’n 200 miljoen euro. Dat moet in vijf tot zeven jaar 1 miljard euro worden. Dat is een vervijfvoudiging.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Limoen-kokosrepen
Deze repen zien er heerlijk uit en kun je zelf maken. Je moet wel even geduld hebben, want tussendoor moet de vulling 40 minuten in de vriezer, maar in die tijd kun je genoeg andere dingen doen, zoals de krant lezen. Een mooie bijkomstigheid van deze repen; ze bevatten geen geraffineerde suikers. -
BinnensteBuiten: de makers vieren duizendste uitzending met een feestelijk ananasdrankje
Huis, tuin, kook- en natuurtips: ze komen elke werkdag voorbij in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Vanavond is de duizendste aflevering te zien. Een lekker kijkmoment net na etenstijd, vinden de fans. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!” -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki kippenvleugels met bloemkool
Bij dit gerecht zul je gegarandeerd je vingers aflikken. Deze heerlijke teriyaki kippenvleugels worden in de oven bereid met bloemkoolroosjes. Buiten dat het een onwijs lekker gerecht is, heb je er ook nog eens weinig omkijken naar wanneer de kip in de oven zit.
-
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs. -
Koken&Eten
Deze trucs kan de supermarkt gebruiken om ons gezondere producten te laten kiezen
Mensen die online boodschappen doen, kiezen vaker voor gezonde producten als deze én meer opvallen én goedkoper zijn dan ongezonde producten, blijkt uit onderzoek van het Amsterdam UMC. Het is een begin van een antwoord op de vraag die veel wetenschappers bezighoudt: hoe help je consumenten gezondere keuzes te maken, ook offline? -
Koken & eten
‘Te veel eieren eten verhoogt risico op diabetes fors’
Wie een of meer eieren per dag eet loopt meer risico op diabetes, stellen Australische wetenschappers. Het is volgens hen niet zo belangrijk of je het ei kookt, pocheert of dat je er een roerei van maakt, het risico wordt hoe dan ook zo'n 60 procent hoger.