Karin Körver (voorgrond) en Petra de Ruiter aan het werk in hun tuin.
Volledig scherm
Karin Körver (voorgrond) en Petra de Ruiter aan het werk in hun tuin. © Dirk Jan Gjeltema

Tuinderij Plantalia: zelf oogsten en plukken

Zeeland eetHet is misschien een beetje vergeten stukje Zeeland tussen de A58 en Vlissingen-Oost rond Ritthem, maar niet minder mooi. Daar ligt, op landgoed Ter Linde, Oest Farm & Stay, met een voedselbos waar je kunt kamperen en een moestuin waar aan de hand van de principes van permacultuur wordt gewerkt. De eigenaren hadden een stukje land over waar ze nog niet aan toe waren gekomen en daar is Karin Körver Plantalia begonnen. 

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’