PREMIUM
Topman over vleesvervangers: 'Het verschil met vlees is veel kleiner geworden’
Over 30 jaar staan er alleen nog knuffelkoeien in de wei tussen de wilde bloemen. Voor vlees hebben we het dier niet meer nodig. Vivera, marktleider bij de vleesvervangers, denkt echt dat het kan.
Delen per e-mail
De cijfers geven Vivera-ceo Willem van Weede vooralsnog gelijk. De markt voor vleesvervangers groeide vorig jaar met 20 procent, volgens ABN Amro. ,,Vivera met bijna 30 procent, gemeten over heel Europa. In 2020 hadden we 85 miljoen euro omzet. Dit jaar gaat die ruim over de 100 miljoen euro heen. De voorspellingen zijn steeds dat de groei wel zal afvlakken en steeds moeten die naar boven worden bijgesteld.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wakker Dier krijgt ‘kippenvel’ van besluit AH over scharrelkip
Wakker Dier reageert lyrisch op het besluit van Albert Heijn om over twee jaar uitsluitend nog scharrelkip met een Beter Leven-keurmerk te verkopen. “Fantastisch nieuws” noemt de dierenrechtenorganisatie het. “Daar kregen wij wel even kippenvel van”, luidt het in een reactie op Facebook. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn witte of bruine eieren gezonder? Hier leer je waar je op moet letten in de supermarkt
In Nederland tikken we graag een eitje met Pasen, maar is een bruin ei gezonder dan een wit? En met welk ei spaar je de planeet? Culinair journalist Laura de Grave legt uit. -
PREMIUMKoken & eten
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft haar negen beste tips
Hoe moeilijk is gezond proberen te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. -
PREMIUMKoken & eten
Dadelkoning Isam wil Nederland verliefd laten worden op dadels: ‘Veel gezonder dan al dat snoepgoed’
Dadels zijn in Nederland nu nog vooral populair onder moslims. Die kennen echter met name de dadels uit Algerije en Tunesië, terwijl er tientallen andere soorten zijn die hier nauwelijks bekend zijn. De Haagse ondernemer Isam Naimi wil daar verandering in brengen. ,,Ik wil dat heel Nederland ze gaat eten.’’ -
PREMIUM
Ellen en Marloes serveren taart vanaf de fiets: de Gebakfiets
Versgebakken taarten en thee in alle smaken proef je in het park, op een bruiloft en zodra het weer kan op een festival bij Ellen Mulder en Marloes Holwerda van De Gebakfiets. De twee ondernemers brengen taart rond in een bakfiets.
-
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Bouillabaisse en fruit de mer van Café Marseille: niet te ingewikkeld, wel een tikkeltje ruig
Het nieuwe Café Marseille kan door de lockdown nog geen gasten ontvangen, maar heeft alvast wel een afhaalloket. Met hun ‘tasje Marseille’ haal je de lekkerste Zuid-Franse gerechten in huis. Die zijn een tikkeltje ruig soms, net als de Franse havenstad zelf. -
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Vegan koken is voor Anouk een sport, haar vleesloze curry is ‘buitenaards lekker’
MIDDELBURG - Nee, Anouk Seegers is niet vegan. Maar ze draait haar hand niet om voor een experiment zonder dierlijke producten. Haar vegan curry, ook wel boerencurry of ‘mercurryus’, tovert ze geregeld op tafel. ,,Je hoeft niet elke dag vlees te eten.”