Topchef leert hoe je zelf pizza maakt: ‘Ananas hoort absoluut niet op een pizza’
Er wordt in de versafdeling van de supermarkt steeds meer verse pizza aangeboden, toch is het niet al te lastig om zelf een lekkere pizza te maken. Topchef Peppe Giacomazza deelt daarom zijn geheimen om zelf lekkere pizza te maken.
,,Iedereen eet graag pizza, maar helaas wordt het al te vaak gegeten als vulmiddel”, zegt Peppe Giacomazza. ,,Pizza is een gerecht waarvan je moet genieten, iets dat moet smaken en dat je kan delen. Pizza’s uit de supermarkt vergelijken met wat een goede pizzeria je voorschotelt, is moeilijk. Het geheim van een lekkere pizza zit in het deeg: dat moet goed gerezen zijn, zodat het luchtig is en krokant gebakken kan worden, maar tegelijkertijd mals blijft. Ik gebruik altijd verse gist, semola (tarwegriesmeel) en 00-bloem. Semola is een ietwat dikkere bloem die zorgt voor een krokante korst.”
,,Bij voorkeur laat ik het deeg een nachtje rijzen en bak ik de pizza in een houtskooloven op 350 à 400°C gedurende 2 à 3 minuten. Natuurlijk hebben de meeste mensen thuis geen houtskooloven, maar met een voorverwarmde oven op 250°C en een rooster lukt het ook.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Is opeten de oplossing voor de kreeftenplaag? 'Vissers gooiden tot wel 50 kilo per week terug'
De Amerikaanse rivierkreeft vormt een ware plaag in onze Nederlandse sloten. Maar als het aan twee ondernemers uit Moordrecht ligt, wordt deze kreeft een lekkernij op ons bord. Het jonge bedrijf maakt de schadelijke beestjes klaar voor consumptie. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten.
-
Waarom een eetdagboek helpt als je wilt afvallen
Een eetdagboek kan een krachtig hulpmiddel zijn om je eetgewoontes te veranderen. Hoe werkt het? Werkt het überhaupt? Een expert en twee ervaringsdeskundigen vertellen. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
Pizza is een beter ontbijt dan ontbijtgranen
Een Amerikaanse diëtiste beweert dat een stuk pizza gezonder is als ontbijt dan ontbijtgranen. Volgens Chelsey Amer is het populaire Italiaanse junkfood namelijk 'gebalanceerder' dan een schaaltje volle melk met cornflakes.