Tony’s opent chocoladebar: met een slabbetje vang je die waterval aan chocolade op
Koken & etenZodra je binnenkomt bij de nieuwe Tony's Chocolonely's Chocolate Bar valt je de geur van zoetigheden en verse cake over je heen. Twee enorme Tony's chocoladerepenkroonluchters zijn de blikvangers.
Delen per e-mail
De winkel gaat officieel pas op 1 juli open maar een select gezelschap mocht de bar in het midden van Amsterdam, in de Beurs van Berlage, alvast bekijken vanmiddag. Er was al een Tony's Chocolonely Super Store, maar over twee weken beschikt de chocoladeketen ook over een bar die een echte hotspot moet worden. Een bedevaartsoord voor chocoladegelovigen, die daar het nieuwste van het nieuwste kunnen proeven zoals zoete burgers gemaakt van witte chocolade met vruchten, melkchocolade met marshmallows en donkere chocolade met koekjes en ananas. Op het menu staan ook s’mores en shortbread.
Dat alle zintuigen meedoen, blijkt wel uit de regel dat iedere gast een slabbetje om krijgt. Dat vangt de chocolade die vrij komt netjes op.
Hartige hap
Voor wie al genoeg chocola heeft gesnoept, zijn er ook hartige lekkernijen zoals tosti's, bitterballen, wraps, tomatensoep en kaaskroketjes; traditionele barhappen met een Tony-twist, zoals ze zelf zeggen. De Tony-chefs zijn volgens het bedrijf al meer dan een jaar bezig met het ontwikkelen van de recepten voor de nieuwe kaart van Tony's bar.
100 procent slaafvrij
Omdat Tony's Chocolonely prat gaat op 100 procent ‘slaafvrije’ chocolade, zijn de recepten voor de nieuwe producten fair-trade en is de productie ervan volledig traceerbaar. De originele Tony-chocolade die in de producten en chocladefonteinen zit komt bijvoorbeeld uit Ghana. De hele bar is ook ingericht op duurzaamheid, zo zijn de stoelen gemaakt van oude stewardessenuniforms.
In de nieuwe traditie van winkel-als-beleving is er een chocoladefontein waar je je net gekocht lekkers onder kunt houden. De vraag is dan: ,,Wil je er witte, melk- of witte chocolade op?” En wil je je plak cake in een plas van witte chocolade laten drijven met vers fruit erop? Dan staan ‘chocista's’ aan de bar klaar om je wensen te vervullen. Om de winkel socialmedia-waardig te maken, is er een fotopunt met de nieuwe chocolade marshmallow burger, met op de achtergrond een Tony's Chocolonely muur. Kun je een fraaie foto maken voor je facebook- of instagramaccount.
Over smaak valt niet te twisten, dat staat vast. Sommige dingen vinden we nu eenmaal direct lekker en andere dingen niet. Chocolade is er zo een: per jaar eten Nederlanders gemiddeld vijf tot zes kilo. In dit college legt dr. Remco Havermans uit waarom we van sommige goedjes maar niet kunnen afblijven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft haar negen beste tips
Hoe moeilijk is gezond proberen te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. -
PREMIUMKoken & eten
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en nog vier voedselmythes
Over weinig onderwerpen bestaan zo veel meningen als over voedsel, maar hoe weet je wat waar is? De Britse epidemioloog Tim Spector ontrafelt in zijn nieuwe boek voedselmythes. Dit zijn de belangrijkste. -
Wat Eten We Vandaag: Orecchiette pasta met harissa kipgehaktballetjes
Deze zelfgemaakte kipgehaktballetjes met harissa pasta zijn ontzettend smaakvol én heel makkelijk te maken. Bovendien zijn ze heerlijk in combinatie met orecchiette pasta en een zelfgemaakte tomatensalsa. -
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten. -
Rijstmerk Uncle Ben’s verdwijnt mogelijk uit schap
Het merk Uncle Ben’s, bekend van onder meer rijst en sauzen, verdwijnt mogelijk uit het schap. Het merk en het logo wordt door sommigen als racistisch ervaren. Voor levensmiddelenreus Mars is dat reden om de naam en het logo van Uncle Ben’s te herzien.
-
Enschede kijkt uit naar opening biefstukrestaurant Loetje
Het bekende biefstukrestaurant Loetje komt naar het Volkspark in Enschede. Dat bericht kwam in mei 2019 naar buiten. Daarna bleef het stil. „De opening zal niet lang meer op zich laten wachten”, belooft de keten nu. -
PREMIUMvideo
Sanie (23) bezocht alle 173 McDrives van Nederland: ‘Heb honderden kipnuggets besteld’
Sanie Patty (23) tufte, in strijd tegen de coronaverveling, door alle 173 McDrives van Nederland. Hij bestelde overal eten en bewaarde zijn bonnetjes in twee goudgele plakboeken. ,,De lekkerste kipnuggets at ik in Enschede.” -
PREMIUM
Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik had hemel en aarde bewogen zodat niemand erachter zou komen’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen (34) leerde door de armoede van niets iets te maken. En kreeg van haar moeder, Astrid Holleeder, mee altijd door te gaan. ,,Ik had nooit kunnen doen wat ik nu doe zonder dat vangnet van vier sterke vrouwen: mijn moeder, mijn tante, mijn nichtje en mijn oma.’’