Tomatenrisotto met chorizo
Eén van de meest populaire recepten op mijn blog Ohmyfoodness.nl is deze tomatenrisotto met chorizo. Dat snap ik, ik schep hier ook het liefst twee keer van op.
Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):
- 200 gr chorizo, grof gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 100 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
- 200 gr risottorijst
- 1 blik tomatenblokjes 400 gr
- 1 l groentebouillon, tegen de kook aan
- 100 gr mascarpone
- Verse basilicum naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
Bereidingswijze (bereidingstijd 30 minuten):
- Doe de chorizo samen met de ui en de knoflook in een droge pan, de chorizo geeft voldoende vet vrij.
- Bak het geheel aan tot de ui glazig wordt.
- Voeg de tomatenpuree en de cherrytomaatjes toe. Bak dit twee minuten mee voordat je de rijst toevoegt.
- Bak de rijst al omscheppend mee tot de korrels glazig worden.
- Doe dan de tomatenblokjes en een eerste soeplepel van de groentebouillon bij de rijst in de pan.
- Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt.
- Herhaal dit tot de bouillon op is of de rijst helemaal gaar is.
- Roer de mascarpone en verse basilicum door de risotto.
- Verwarm het geheel tot de mascarpone gesmolten is.
- Serveer de tomatenrisotto met geraspte Parmezaanse kaas.
Klik hier voor meer recepten van Oh My Foodness.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
Koken & Eten
Maaltijdboxen: zoveel ben je jaarlijks per persoon echt kwijt
HelloFresh, Marley Spoon of Ekomenu: in Nederland bestellen we steeds vaker een maaltijdbox. Toch is het een serieuze kostenpost: uit onderzoek van Foodboxen.nl, een onafhankelijke foodboxvergelijker, blijkt dat de gemiddelde prijs voor een gezin van vier personen op 2477 euro per jaar ligt, bij een abonnement van drie maaltijden per week. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Wat Eten We Vandaag: Asian honey garlic potatoes
Asian honey garlic potatoes is een overheerlijk Koreaans bijgerecht. Oorspronkelijk wordt dit recept vaak gemaakt met chilipasta, maar in dit recept gebruiken we sriracha, een pittige chilisaus. Dit gerecht is heerlijk in combinatie met paksoi. -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan.