Volledig scherm
PREMIUM
Vergeten groenten van Wessels. © Raphael Drent

Tien tegen één dat jij deze groenten niet allemaal kent

Koken & etenGeen idee wat een schorseneer is? Of een peterseliewortel, rammenas of palmkool? Je bent niet de enige. Zelfs koks hebben nogal eens moeite met andere groenten dan de bloemkool, pluksla of sperzieboon. Een pastinaak gaat nog wel, maar herken maar eens een Blue Skinradijs. Groentegroothandel Wessels in Heteren geeft les.

,,Voor het bereiden van vlees wordt uren uitgetrokken. Koks staan om zes uur 's ochtends op om het buikspek langzaam te garen voor het diner. Maar groenten krijgen die aandacht niet, terwijl ook die een optimale kerntemperatuur hebben.‘’

Enno Reijnen (39) is een groenteman, zoals hij zelf zegt. Op zijn dertiende werkte hij al in de groentewinkel in het dorp en nu runt hij samen met Pim Wessels (53) de groentegroothandel Wessels. Een kale loods van buiten, maar wie uitstapt op de parkeerplaats ruikt al de groenten. Binnen is het helemaal een feest voor de liefhebber van plantaardig eten, want hier komen eigenlijk alle groenten wel voorbij. ,,Van zeekraal tot de gewone rode tomaat", vat Reijnen samen.