Thuis ijskoffie maken wordt steeds gemakkelijker
In de zomer is een dampende hete kop koffie toch net een tikje minder aantrekkelijk. Gelukkig kwam een geniaal brein ooit op het idee voor ijskoffie, een cafeïneshot in een verfrissend jasje. Er zijn nu twee soorten cups die daarbij helpen.
IJskoffie of ook hier wel eens iced coffee genoemd, is al langer een populair zomerdrankje. Want je krijgt er nog steeds je broodnodige cafeïne door binnen, zonder dat het zweet je uitbreekt. Niets beter dan die ergens op een zonnig terras op te drinken, al kun je vanaf nu ook thuis aan de slag gaan. Nespresso lanceert twee nieuwe koffiecapsules die gecreëerd zijn om ijskoud te serveren.
Er zijn twee smaken: Ispirazione Shakerato en Ispirazione Salentina. De koffieblends zijn volgens Nespresso geïnspireerd door twee authentieke Italiaanse ijskoffierecepten. Je maakt ze simpelweg door een capsule in je machine te stoppen, en er daarna enkele blokjes ijs bij te serveren.
Er was al ijskoffie van Dolce Gusto van Nescafé. En op de site Koffiecupster wordt uitgelegd dat je gemakkelijk zelf ijskoffie kunt maken. Ook zonder cupjes. Hieronder een calorierijke versie.
Ingrediënten (voor 4 mokken)
400 ml koude koffie
4 grote bollen roomijs
1 el suiker
100 ml melk
scheutje koffiemelk
snufje kaneel
4 kleine bollen karamelijs/ stracciatella/ kaneel/ hazelnootijs
Bereiding
Schenk de koude koffie in een grote kan. Voeg het roomijs en de suiker toe. Mix alles goed met een staafmixer of blender. Voeg daarna de melk, de koffiemelk en een snufje kaneel toe en mix alles nogmaals goed door. Schenk het gemixte drankje in glazen, schep er een bolletje ijs naar smaak bij en serveer met een rietje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Zwarte chocolade nu in Nederland te koop
Na de wit, melk, puur en roze is er nu ook zwarte chocolade in de handel. De nieuwe reep heet Black ’n Burnt Barley en is alleen online te koop. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
Koks ergeren zich aan gasten die ineens allergisch blijken
Het is een grote ergernis van restaurantkoks: mensen die aan tafel ineens melden allergisch te zijn. Daarom verzinnen zij slimme manieren om daarmee om te gaan.
-
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’.