Theo kan niets in de keuken, 49 jaar lang werd er gekookt door zijn vrouw. Totdat zij overleed
Koken & EtenStel je bent een jaar of tachtig en je vrouw heeft jarenlang voor je gekookt, en ze valt ineens weg. Voor mannen die nog nooit de piepers hebben op hoeven zetten, is er in Ommoord Het Koken voor Kerels in het Huis van de Wijk. En dat is mateloos populair onder de zeventigplussers.
,,Wat is dat?’’ Fred Kok, de chef-kok (75) van het Koken met Kerels fronst zijn wenkbrauwen. ‘’Dat?’’, vraagt hij terwijl hij naar een stuk fruit wijst dat voor hem op tafel ligt. Voor een van deelnemers is het een gloednieuwe fruitsoort. ,,Dat is een mango.’’ De 71-jarige deelnemer pakt de tropische vrucht op alsof het zijn nieuwe schat is.
Theo Bezemer (71) heeft nog nooit eerder in de keuken hoeven staan, maar liefst 49 jaar lang werd er voor hem gekookt door zijn vrouw. Totdat afgelopen zomer zijn geliefde ineens overlijdt. ,,Deze cursus is voor mij een noodzakelijk kwaad. Ik kan echt helemaal niks’’, vertelt hij terwijl hij munt staat te snijden. ,,Ik weet niet eens of ik de steel ook moet snijden, maar ik hoor net dat alleen de blaadjes moeten.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
PREMIUMKoken & Eten
Frank (48) viel 50 kilo af met ‘boerenverstand’ én gaat niet meer jojoën
Van 146 naar 94 kilo, met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd 50 kilo. En voorgoed, zo vermoedt hij. ,,Ik voelde me een wandelende tijdbom.” -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
Wat Eten We Vandaag: Spaanse tapasspiesjes met patatas bravas dip
Bij een zomerse borrel met een ijskoud biertje mogen tapashapjes niet ontbreken. Alle hapjes serveren we aan spiesjes. Dat staat erg leuk op tafel en is gemakkelijk uit te delen. Naast Spaanse klassiekers zoals manchego, chili garnalen en chorizo bevatten deze spiezen ook homemade patatas bravas. -
Koken & Eten
Wat doet een sapkuur met je lichaam?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: wat doet een sapkuur met je lichaam?
-
PREMIUM
Bijzondere appelrassen (en meer fruit) uit de Kikkerstad
We zijn te gast bij de familie Flikweert in Aardenburg. Daar kweken ze niet alleen negen (!) appelrassen, ze hebben ook een pluktuin met fruit op het bedrijf zodat mensen kunnen komen kijken hoe ze werken en hoe het fruit groeit, bloeit en smaakt. Patricia Flikweert legt dat graag uit. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
Koken & Eten
Dit is de lekkerste versie van Máxima's lievelingskoekje (maar hij bevat niet dat ene heerlijke ingrediënt)
Een uitgebalanceerde vulling die niet te zoet is. De alfajor van Fabiana Ocaranza is uitgeroepen tot beste ter wereld. Een prestigieuze prijs voor deze delicatesse die mateloos populair is in Argentinië. Ook onze koningin is dol op deze koekjes.