Volledig scherm
PREMIUM
Gastheer Koen van der Plank schenkt de pompoensoep aan tafel in het bord. © Marcelle Davidse

't Raedthuys voelt als een veilig huwelijk

eetrecensieDe weg naar Tholen is lang en donker. We rijden over Vlaamse hobbeldebobbelwegen, die verstoken zijn van verlichting. De zuiderburen zijn aan het voorsorteren op een mogelijk elektriciteitstekort in de wintermaanden. De stroom die ze nog hebben, is niet bedoeld om de wegen veilig te houden. 

We passeren de Liefkenshoektunnel bij Antwerpen, rekenen 3,90 euro af en zetten koers naar Sint-Maartensdijk. Ook op Tholen is het aardedonker. Smerdiek lijkt uitgestorven, op één man na die ons met een vriendelijk heuj begroet. We wanen ons alleen op de wereld.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stadsbrouwerij Middelburg speelt in op VOC-weekend
    PREMIUM

    Stadsbrou­we­rij Middelburg speelt in op VOC-week­end

    MIDDELBURG - Hij heeft er zojuist zeshonderd flessen van gebotteld: Middelburg 800 bier. Jacco de Wee van Stadsbrouwerij Middelburg speelt met dit bier, gebrouwen met VOC kruiden, in op het evenement dat dit weekend in de (Verre) Oost(en)kerk wordt gehouden onder de noemer De Smaek van de Waereld. ,,We hadden dit bier al gebrouwen voor de viering van Middelburg 800 jaar en nu komt dit recept weer goed van pas”, vertelt hij. ,,Er zitten diverse VOC-kruiden in, die verwijzen naar de wereld van de 17de eeuw toen Middelburg een belangrijke rol in de specerijenhandel speelde. Je kunt hierbij denken aan gember, koriander en vinaigrette-peper. Bier doet het sowieso goed met de Oost-Indische keuken”, zegt hij.