PREMIUM
Surinamers redden tuinders in het Westland: ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben’
Toen tuinder Aad van der Kruk weg moest op zijn vaste stek en een nieuw bedrijf moest opstarten, besloot hij zijn kas te verhuren aan stedelingen. Zijn moestuintjes onder glas zijn populair, vooral in de Surinaamse gemeenschap. ‘Alsof ik weer even in de Amazone ben'.
Delen per e-mail
,,Zoals het met veel goede ideeën gaat, kwam de postbode met het idee. Hij zei het op een ochtend tegen me: ‘Je moet er moestuintjes van maken!’ Zo gezegd zo gedaan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Haardvuur: lekker warm, én romantisch
Eigen haard is goud waard en zo is het maar net. Zeker in deze tijden van oost west, thuis best, stook ik regelmatig de haard even op. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!” -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
Wat Eten We Vandaag: Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta heeft vele variaties, maar de basis blijft altijd gelijk: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voegen we ook extra pit toe in de vorm van een rood pepertje. -
PREMIUM
Elizabeth won Heel Holland bakt: ‘Ik stond tot drie, vier uur 's nachts te oefenen’
Elizabeth Lopez (41) kan nog maar moeilijk geloven dat ze zondagavond Heel Holland bakt heeft gewonnen. De enthousiaste thuisbakker uit Spijkenisse imponeerde de jury en ruim 3,7 miljoen kijkers met haar snelheid, vaardigheid én haar vrolijke creaties. Haar geheim? Veel oefenen. ,,Ik ging soms wel tot drie of vier uur ‘s nachts door met bakken.”
-
PREMIUM
Sneller uit het ziekenhuis dankzij eiwitrijke hapjes: beter voor de patiënt én goedkoper
Kokos-mangoshake, vegetarische kapsalon, een kaasbroodje met dip. Met zes kleinere eiwitrijke porties per dag, in plaats van de gebruikelijke drie, laat het HagaZiekenhuis patiënten beter en sneller herstellen. -
PREMIUMKoken & eten
Nieuw medicijn tegen obesitas: ‘Gewichtsverlies van meer dan 20 procent mogelijk’
Een medicijn tegen obesitas? Daar kijken veel mensen (binnen en buiten de medische wereld) halsreikend naar uit. Een nieuw, grootschalig onderzoek lijkt uit te wijzen dat er een vorm van medicatie is gevonden die bij een deel van de patiënten helpt. -
Wat Eten We Vandaag: Brabantse worstenbroodjes met een twist
Alaaf! Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.