Sterrenchef Onno Kokmeijer (Ciel Bleu).
Volledig scherm
Sterrenchef Onno Kokmeijer (Ciel Bleu). © Fred Leeflang

Sterrenchefs over schadelijk rapport: ‘Schandalig dat horeca in kwaad daglicht staat’

Koken & etenHoewel de horecadeuren vanwege de pandemie nog altijd gesloten zijn, bestaan er volgens de Amsterdamse sterrenchefs Sidney Schutte en Onno Kokmeijer grote zorgen over personeelstekorten als straks de boel weer van het slot mag. ,,Wij vrezen een serieus tekort aan goed horecapersoneel.”

  1. Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen
    PREMIUM
    Wat zegt de wetenschap

    Met deze kleine aanpassing bij het avondeten kun je enorm veel geld besparen

    We moeten minder vliegen, minder vlees eten en minder autorijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, hoor je overal. En ja, dat helpt allemaal, maar één grote vervuiler wordt vaak vergeten: voedselverspilling. ,,Ongeveer een tiende van de wereldwijde uitstoot aan broeikasgassen wordt hierdoor veroorzaakt”, zegt Erica van Herpen, universitair hoofddocent consumentengedrag aan Wageningen University.