Snackproducent waarschuwt voor kleinere chips
Fabrikant PepsiCo waarschuwt dat de chips in de zakken Lay's de komende tijd kleiner uitpakken dan normaal. De chipsmaker geeft aan dat de extreme en langdurige droge en warme zomer de leveranciers in problemen heeft gebracht.
De vaste aardappelleveranciers van PepsiCo kampen met een belabberde oogst. De langdurige droogte en de dubbele hittegolf waren volgens de multinational een fenomeen dat het in veertig jaar niet meemaakte. 'Deze omstandigheden hebben ertoe geleid dat onze vaste groep telers in Nederland het huidige aardappelseizoen minder en gemiddeld kleinere aardappels van onze eigen Lay’s-rassen zullen gaan oogsten', stelt PepsiCo. De problemen zullen een heel jaar voortduren.
Voor de huismerkchips van Albert Heijn geldt hetzelfde, meldt een woordvoerder. Maar helemaal duidelijk is dat pas over een paar weken. ,,De aardappels worden pas eind van deze maand gerooid en dan weten we dan pas zeker of ze kleiner zijn uitgevallen dan afgelopen jaren.''
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Wat Eten We Vandaag: Mosterdsoep met spek
Mosterdsoep is een echte klassieker. Heerlijk als tussendoortje, lunch of voorgerecht. In deze soep is gekozen voor Groninger mosterd: een grove mosterdvariant die goed samengaat met spek. Door de toevoeging van aardappel kan de soep gegeten worden als volwaardige maaltijd. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige gehaktballetjes met pindasaus
Gehaktballetjes zijn de ultieme borrelhap en altijd een succes. Verwen je gasten eens met deze pittige gehaktballetjes met ketjap en sambal. Heerlijk met een snelle pindasaus waar je je vingers bij aflikt. -
Klaar met naturel en paprika? Probeer deze varianten chips
Een zak chips tijdens een serie of film gaat er altijd wel in. Patatje Joppie of cheese onion: aan smaken geen tekort, maar bewust zijn deze varianten niet. Gelukkig kun je zelf ook de handen uit de mouwen steken, en staat een zelfgemaakte bak chips zo op tafel.
-
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Komkommer is door de droogte goud waard
Maanden van heet en droog weer hebben de prijzen voor groente en fruit op zijn kop gezet. Gevolg: de prijs van komkommers schiet soms ineens omhoog. Bij Albert Heijn is een gewone komkommer nu duurder dan een biologische. -
Koken & Eten
Stad krijgt concurrentie van dorp: ‘Het is net de Harbour Club, maar dan in Alblasserdam’
Ineens was het overal druk in de stad. Elke kroeg zit vol, je kan niet meer reserveren in je favoriete restaurant en je staat weer ouderwets in de file op weg naar het centrum. Maar waarom zou je de stad in gaan als je ook gewoon in de buurt gezellig kan borrelen of goed kan dineren, redeneert foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer. ‘De goede horeca uit de stad neemt steeds meer de wijk naar de regio.’