Volledig scherm
Foodtruck Bitter & Sweet. Voor eetpagina Margot in PZC. © Sofie Beliën

Smikkelen en smullen bij Bitter&Sweet

De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze week foodtruck Bitter&Sweet van Sofie Belïen uit Tholen. 

Oorspronkelijk komt Sofie uit België en leerde ze Tholen kennen omdat ze daar samen met haar vriend een boot had liggen. ,,Ik woonde in Antwerpen en mijn vriend in Hasselt. Nu wonen we samen in Tholen. Ik bedacht me wat ik hier zou kunnen doen en omdat ik veel horeca-ervaring heb en graag zelfstandig werk, werd het een groene foodtruck met verschillende menu’s. We hebben een echte Thaise kok die, als ze meegaat, verse Thaise maaltijden als pad thai roerkbakt. Vandaar de naam Bitter&Sweet. Daarnaast hebben we sinds kort ook een rode truck onder de naam Egt Vlaemsch, met Vlaamsche stoverij, bio-frieten, hotdogs en ‘loaded’ nacho’s. Voor privé-evenementen maken we ook tapas, verzorgen we schalen met oesters of bakken ansjovis. Die vis halen we natuurlijk bij visboer Schot hier in Tholen,” vertelt ze.

,,Sowieso gebruiken we vooral streekproducten van de boeren hier op het eiland Tholen. De smaak is voor ons belangrijk en daarmee onderscheid je je. Inmiddels hebben we veel vaste klanten en staan we op alle Foodtruckfestivals hier in de buurt. Van Sint Maartensdijk, Sint Annaland en natuurlijk in Tholen. Dit weekend is er een Festifair in Waarde en eind september staan we in Huijbergen, want doordat we vanuit Tholen werken zijn we ook gericht op Brabant. Laatst hebben we er zelfs een champagne proeverij verzorgd met Thoolse oesters, natuurlijk.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement