WATERINGEN - Slager Koos van Essen van slagerij Warmenhoven uit Wateringen snijdt een lamsrack XL aan stukken in zijn slagerij. Dit stuk tomahawk vlees is populair bij BBQ liefhebbers.  - FOTO GUUS SCHOONEWILLE
Volledig scherm
WATERINGEN - Slager Koos van Essen van slagerij Warmenhoven uit Wateringen snijdt een lamsrack XL aan stukken in zijn slagerij. Dit stuk tomahawk vlees is populair bij BBQ liefhebbers. - FOTO GUUS SCHOONEWILLE © GUUS SCHOONEWILLE

Slagersvak enorm veranderd: 'Mijn vader zou driekwart van de producten in de vitrine niet meer herkennen’

In tien jaar tijd verdwenen vijfhonderd slagerijen in ons land. Maar het tij lijkt te keren. Het aantal leerlingen aan de slagersvakschool is dit jaar met 35 procent gestegen en de consument weet de weg naar de ambachtelijke slager weer te vinden. ‘Of je nog worst lust? Nou, dacht het wel.’

  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni