Saffraanyoghurttaart
Ingrediënten:
Bodem
- 350 g hazelnoten
- 1 snufje zout
- 15 grote dadels zonder pit
- 2 el kokosolie
Vulling
- 16 g gelatineblaadjes
- 250 ml kokosmelk
- 725 g Griekse yoghurt
- 6 el vloeibare honing
- 1 mespunt saffraanpoeder
Garnering
- Vers fruit naar keuze
Benodigdheden:
- Keukenmachine met hakmolen
- Bakpapier
- Taartvorm
Bereidingswijze:
Bodem
- Houd een handje hazelnoten achter voor garnering.
- Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder.
- Doe de noten in een andere kom.
- Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta.
- Meng deze pasta met de hazelnoten.
- Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat opstijven in de koelkast.
Vulling
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Verhit 50 ml kokosmelk.
- Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat iets afkoelen.
- Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel.
- Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast
- Laat liefst een nacht opstijven.
Serveren
- Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over.
- Bestrooi met wat achtergehouden noten.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Waarom je supermarkthummus moet laten staan en het beter zelf kunt maken
Het is morgen Internationale Hummus Dag. Hoogste tijd om de kikkererwtenspread onder de loep te nemen, want het is in de afgelopen tien jaar in rap tempo populair geworden. In iedere supermarkt zijn minstens vijf smaken te vinden. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen?
-
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
Koken & Eten
Zo maak je pasta wél goed klaar: ‘Spoel gekookte pasta nooit af met koud water’
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe, of niet? En hoelang laat je die pasta pruttelen? -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren.