Rutger van den Broek wint publieksprijs kookboeken
Rutger van den Broek, ook bekend als Rutger Bakt, heeft de eerste Delicious Publieksprijs voor het beste kookboek gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt.
Delen per e-mail
Van den Broek, die in 2013 de eerste editie van Heel Holland Bakt won, kreeg 35 procent van de ruim 9000 stemmen die lezers uitbrachten op de genomineerde boeken. Op de shortlist stonden kookboeken van het afgelopen jaar die volgens de redactie van het culinaire magazine Delicious goed passen bij het tijdschrift. Het boek van Van den Broek, Masterclass – Cake, kreeg de meeste stemmen.
Volgens de redactie van het magazine zijn de recepten ‘honderd procent foolproof'. Bovendien zijn ze ‘maakbaar en stuk voor stuk klassiekers waarop je altijd terug kunt vallen', zo laat Delicious weten. Er staan veertig recepten in het boek, basisinformatie en suggesties voor smaakcombinaties voor ieder seizoen. De fotografie van Saskia Lelieveld kan de redactie ook bekoren. ,,Zo goed dat je direct de oven aan wil zetten.’
De uitreiking van de prijs was bij Ron’s Gastrobar Indonesia Downtown in Amsterdam. Niet helemaal toevallig in deze periode van het jaar: van 8 tot en met 17 november is het Kookboekenweek. Vanja van der Leeden won vorige week het Gouden Kookboek.
Van der Leeden kreeg de volgende ochtend Ochtendshow to go op bezoek. Hoe dat verliep zie je in onderstaande video.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Dit swingende kookboek is het beste van dit jaar
Indorock van Vanja van der Leeden heeft dit jaar het Gouden Kookboek gewonnen. In Amsterdam kreeg de culinaire schrijver te horen hoeveel de jury van haar boek houdt. ‘Dit kookboek rockt aan alle kanten. De Indonesische keuken op een uitdagende en eigenzinnige manier’. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Nasi Goreng-bowl in een ‘ei-netje’
Gek op nasi? Wij ook! Tijd voor een vegetarische variant. Deze heerlijke Nasi Goreng met een netje van ei is een feestje op je bord. Goreng betekent ‘gebakken’ en daarom bakken we de rijst na het koken nog een klein beetje knapperig. -
Koken & eten
De ouderwetse pepernoot legt het af tegen de kruidnoot
Terwijl kruidnoten met kilo's tegelijk over de toonbank gaan, lijkt de traditionele pepernoot een lekkernij voor een kleine groep fijnproevers te worden. De Bijenkorf verkoopt ze zelfs niet meer. -
Koken & eten
Maaltijd steeds vaker uit een doos: zo houd je het toch nog gezond
Steeds meer mensen laten hun warme hap thuis bezorgen. Bakje open, eventueel uitstorten op een bord en aanvallen maar. Handig, maar hoe zorg je dat je ook nog een beetje gezond blijft eten (en geen kamerolifantje wordt)? -
Wat Eten We Vandaag: Couscous met gerookte kip en avocadosaus
Wij zijn dol op couscous, omdat je er eindeloos mee kan variëren. Bovendien zet je het binnen een handomdraai op tafel. Deze keer met gerookte kip en een romige avocadosaus.
-
Tony's Chocolonely wil cacao-industrie (opnieuw) wakker schudden
Europese wetgeving is hard nodig om bedrijven in de cacao-industrie te verplichten misstanden zoals kinderarbeid en slavernij in hun keten aan te pakken. Dat stelt Tony's Chocolonely. -
Wat Eten We Vandaag: Ricotta-gnocchi met broccolipesto
Zelf gnocchi maken moeilijk? Wij helpen je graag! Met dit recept tover je een heerlijke maaltijd op tafel. De gnocchi wordt gecombineerd met broccolipesto en erwten; een echte smaakexplosie. -
PREMIUMWetenschap
Waarom astronauten wijn meenemen als ze de ruimte ingaan
Wijn in de ruimte? Jazeker. In de laatste lading uit het International Space Station zaten twaalf flessen bordeaux en het was niet de eerste wijn die een reis in het heelal maakte. Voor wetenschappelijk onderzoek welteverstaan.