Rutger van den Broek wint publieksprijs kookboeken
Rutger van den Broek, ook bekend als Rutger Bakt, heeft de eerste Delicious Publieksprijs voor het beste kookboek gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt.
Delen per e-mail
Van den Broek, die in 2013 de eerste editie van Heel Holland Bakt won, kreeg 35 procent van de ruim 9000 stemmen die lezers uitbrachten op de genomineerde boeken. Op de shortlist stonden kookboeken van het afgelopen jaar die volgens de redactie van het culinaire magazine Delicious goed passen bij het tijdschrift. Het boek van Van den Broek, Masterclass – Cake, kreeg de meeste stemmen.
Volgens de redactie van het magazine zijn de recepten ‘honderd procent foolproof'. Bovendien zijn ze ‘maakbaar en stuk voor stuk klassiekers waarop je altijd terug kunt vallen', zo laat Delicious weten. Er staan veertig recepten in het boek, basisinformatie en suggesties voor smaakcombinaties voor ieder seizoen. De fotografie van Saskia Lelieveld kan de redactie ook bekoren. ,,Zo goed dat je direct de oven aan wil zetten.’
De uitreiking van de prijs was bij Ron’s Gastrobar Indonesia Downtown in Amsterdam. Niet helemaal toevallig in deze periode van het jaar: van 8 tot en met 17 november is het Kookboekenweek. Vanja van der Leeden won vorige week het Gouden Kookboek.
Van der Leeden kreeg de volgende ochtend Ochtendshow to go op bezoek. Hoe dat verliep zie je in onderstaande video.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
En is het wat? Deze vegan burger is een voedzame keuze (en neem er vooral mayo bij)
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot. In deze serie beoordeelt een professioneel diëtiste nieuwe producten en geeft antwoord op de vraag: en is het wat? Ditmaal test ze de ‘Supreme Vegan Burger’. -
Koken & eten Broccolistam weggooien is zonde: zes manieren om deze wél te gebruiken
Volgens laatste cijfers uit 2018 verspillen we per persoon zo’n 40 kilo aan voedsel per jaar. Nergens voor nodig, als je weet hoe je het moet voorkomen. -
PREMIUM
In de overgang? Dit eet je beter wel en niet
Eet eens een banaan, als je klachten hebt tijdens de overgang. Of dadels. Desirée Marsman weet alles van voeding tijdens de menopauze en geeft negen tips. -
Uit eten? Lees hier onze restaurantrecensies!
-
Gember is zeer geschikt voor thuisteelt
Als student had Ronald Giphart een huisgenoot die grootverbruiker was van gember. Hij teelde de wortelstok zelf, gewoon in zijn kamer.
-
PREMIUM
Ilona proeft Ilona proeft voor het eerst kaas: ‘Brie verandert in je mond in smurrie’
Ilona Braat (21) lust weinig. Tijd voor verandering, vindt ze. Aan de hand van adviezen van smaakdeskundige Bob Cramwinckel probeert ze al die dingen die ze voorheen altijd liet staan. In deze eerste aflevering proeft ze voor het eerst in haar leven een plakje kaas. Ja, écht waar. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood. -
Dit is waarom je beter een hamburger kunt eten dan een salade als je ziek bent
Als we professor Elisabeth De Waele, van de Vrije Universeit Brussel, mogen geloven, is ‘fastfood als je ziek bent soms beter dan een salade met tomaat’. Dat klinkt wellicht gek, maar de hoogleraar legt het allemaal uit in een aflevering van de ‘Universiteit van Vlaanderen’. Het toverwoord in De Waeles uitleg is ‘ondervoeding’.