Restje kip, tortilla's, honing of uien over? Zo maak je van een kliekje een heerlijk maal
met videoEten weggooien is zonde, nu meer dan ooit. Als je een restje overhoudt, kun je er vaak nog iets heel lekkers van maken. Vijf voorbeelden van koken met kliekjes met kip, uien, versuikerde honing en tortilla’s.
Iets over van je avondmaal? Zonde om weg te gooien. Er belandt al genoeg in de prullenbak. En voeding is al duur genoeg. Het Voedingscentrum heeft veel tips om te zorgen dat je minder overhoudt.
Een voor de hand liggende tip is gewoon niet te veel inslaan en maken. Maar het is ook handig om meteen te bedenken hoe je die andere helft van de bloemkool die je voor je diner gebruikte de volgende kunt omtoveren tot iets heel anders (een soep bijvoorbeeld). Verrassende tips vind je in de video's hieronder.
Tortilla’s over? Maak er deze lekkere lunch van:
Rode uien die beginnen uit te lopen? Maak er uiencompote van:
Versuikerde honing? Zo maak je er repen van:
Kip over? Zo maak je er pasteitjes van:
De tips voor recepten van het Voedingscentrum vind je hier.
Eten weggooien? Dat is zonde. Ouders van Nu zet tips op een rijtje hoe je je kind bewust maakt van het belang van zorgen voor het milieu.
Bovenstaande video's verschenen eerder op deze site in de serie Koken met Kliekjes. Meer tips met restjes vind je in de video's hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde avocado caprese
Deze gegrilde avocado is gevuld met tomaat, mozzarella en basilicum: een salade caprese. Leuk om te serveren als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch. -
Koken & Eten2
Koffie heeft grote impact op het milieu, maar je kunt de schade beperken
Koffie heeft een grote impact op het milieu. Als consument is het soms moeilijk te bepalen hoe je milieubewust koffie kan drinken. De experts noemen vier belangrijke dingen om op te letten. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta arrabiata met pangasiusfilet
Arrabiata betekent in het Italiaans ‘boos’. Deze benaming slaat op de pittige smaak van de pasta. Voor de bereiding van pasta arrabiata wordt doorgaans rode peper gebruikt. Wij kiezen ditmaal voor jalepeño: net zo smakelijk en net iets minder pittig dan rode peper.
-
Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep
De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen: Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige wandeling. Serveer deze soep met wat roggebrood en katenspek voor een goed gevulde maag. -
-
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?