Recept van de dag: Rendang van Oma Ita

De Indonesische keuken bestaat uit een keur aan culinaire schatten, waaronder deze rendang van Oma Ita. Het duurt even, maar dan heb je wel wat!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 steranijs
- 1 l kokosmelk
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 5 lomboks (rode pepers)
- 3 cm gember
- 2 cm laos
- 3 cm koenjitwortel
- 1 kruidnagel
- 1 tl djinten
- 4 tl ketoembar
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 kg rundvlees
- 0.5 tl asem tamarinde
250 g kokosrasp

Benodigdheden:
- Keukenmachine
- Vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.