Recept van de dag: Piadina met kip en tzatziki

Piadina is een Italiaanse flatbread en door de goed gekruide kip en verse tzatziki is dit gerecht een heus feestmaal. Probeer vanavond daarom eens deze piadina met kip en tzatziki.

Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de kip
- 10 kippendijfilets
- 1 bos peterselie
- 1 bos oregano
- 1 bos tijm
- 1 el gemalen komijnzaad
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
100 ml olijfolie

Voor de piadina
- 500 g bloem
- 300 ml (zee)water
- 40 ml olijfolie
- 100 g zwarte olijven

Voor de tzatziki
- 500 ml yoghurt
- 1 komkommer
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
1 bos munt

Voor de garnituur
- 1 ijsbergsla
4 tomaten

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.