Recept van de dag: Parelcouscoussalade met sinaasappel-muntdressing

Deze parelcouscoussalade met sinaasappel-muntdressing is vol van smaak en door de cashewnoten heeft deze salade ook een lekkere bite. Erg lekker en perfect voor de zomer avonden.

Ingrediënten (voor 4 personen):
Parelcouscoussalade
- 4 sinaasappels
- 0.5 el kaneelpoeder
- 500 ml kippenbouillon
- 250 g parelcouscous
- 1 sjalot
- 1 bosje bosui
- 6 stengels bleekselderij
- 1 rode puntpaprika
- 0.5 bosje munt
2 el olijfolie

Sinaasappel-muntdressing
- 4 sinaasappels
- 8 gele cherrytomaatjes
- 8 rode cherrytomaatjes
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
-1 el zeezout flakes
- 0.5 bosje munt
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- 2 el azijn
300 ml zonnebloemolie

Garnituur
- 75 g cashewnoten
20 g rucola

Benodigdheden:
- Dunschiller
- Bolzeef
- Zesteur

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.