Recept van de dag: Okonomiyaki Hiroshima style
Okonomiyaki is een soort Japanse pannenkoek met heel veel groente, vlees en vis. Dit comfort food kent verschillende varianten, waaronder deze Okonomiyaki Hiroshima style. Je kan dit gerecht vullen met van alles. De naam zegt het eigenlijk al: okonomi betekent namelijk wat je maar wilt.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de okonomiyakisaus
- 8 el tomatenketchup
- 1 el worcestersaus
- 2 tl mosterd
- 6 el mirin
- 2 el bruine suiker
- 2 el sojasaus
Voor de okonomiyaki Hiroshima style
- 100 g bloem
- 160 ml dashi
- 8 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 300 g eiernoedels
- Zonnebloemolie
- 240 g witte kool
- 1 lente-ui
- 2 el katsuobushi (bonitovlokken)
- 4 el gebakken uitjes
- 60 g taugé
- 12 plakken dungesneden speklapjes (2 mm)
- 20 gamba’s (gepeld en schoongemaakt)
- Mayonaise
- 1 el gedroogde peterselie
Benodigdheden:
- Chinese mandoline
- 2 anti-aanbakkoekenpannen (26 cm)
- Eventueel spuitflesje voor mayonaise
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Reizen
Wie verre reizen doet kan veel verhalen, zo luidt het spreekwoord. En dat is zo. Afgelopen week wandelde ik met Man en een rugzak langs de westkust van Portugal. Omdat de oudste Man nu in Lissabon woont, een mooie aanleiding en combinatie. We logeerden bij hem, aten heerlijke Portugese pastel de nata en namen hem mee uit eten in een ‘Cevicheria’. Een restaurant met alleen maar verschillende soorten ceviche op de kaart. Daarover later meer. Vervolgens reisden we per bus naar het startpunt van onze wandeltocht en liepen iedere dag zo'n 20 kilometer met bepakking langs een van de mooiste kusten van Europa met een prachtige zee en golven. Het lopen was vaak pittig met veel mul zand, stijgen en dalen. Soms liepen we door een kruidentuin met geuren en kleuren en soms over kliffen en stranden. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Koken & Eten
Bert brouwt het lekkerste bier van Nederland: 'Er zijn nog dingen die beter kunnen'
Bierliefhebbers hebben deze week een goed biertje om te proeven: blond bier De Weldoener van brouwerij Maallust. Het bier van brouwer Bert Calkhoven kreeg gisteren de titel ‘Beste Bier van Nederland’ tijdens de Dutch Beer Challenge.
-
PREMIUM
Onvervalst Hollands of semi-exotisch? Probeer ook eens een lentestamppot
Mevrouw Hamersma maakt als traditie altijd een stamppot op tweede kerstdag, en zou het liefst nog vaker stamppot eten. Daarom waagt ze zich nu eens aan een lentestoemp. -
koken & eten
Populaire Bobby’s gin wordt gestookt naar een oud familierecept uit Middelburg
Een internationaal bekende gin van een recept uit Middelburg. Bobby’s dry gin wordt gemaakt door Sebastiaan en David Blom uit Schiedam, de kleinzonen van Jacobus ‘Bobby’ Alfons. Hij bedacht het recept. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen.