Recept van de dag: Guinnesscakejes met chocolade en Baileys

Vandaag vieren we de laatste dag van het weekend met Guinnesscakejes met chocolade en Baileys. Het is wel een uitdaging, want dit heerlijke recept is uit het boek Sweet van wereldbekende chefs Yotam Ottolenghi & Helen Goh.

Ingrediënten (voor 8 personen):
Voor de Guinesscakejes met chocolade
- 120 ml Guinness (bier)
- 120 g boter (in kleine blokjes)
- Boter om in te vetten
- 30 g cacaopoeder
- 200 g fijne kristalsuiker
- 65 g zure room
- 1 groot ei
- 2 tl vanille-extract
- 130 g bloem
- 0.5 tl keukenzout
- 1 tl baking soda of zuiveringszout
- 5 g pure chocolade geschaafd (70% cacao)

Voor de Baileyscrème
- 125 g mascarpone
- 45 g Baileys Irish Cream
- 40 g poedersuiker, gezeefd

Voor de chocoladeganache
- 100 g pure chocolade (70% cacao, in blokjes van 2 cm)
- 100 ml slagroom
- 1.5 tl golden syrup of stroop
- 1.5 tl zachte boter

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Stadsbrouwerij Middelburg speelt in op VOC-weekend
    PREMIUM

    Stadsbrou­we­rij Middelburg speelt in op VOC-week­end

    MIDDELBURG - Hij heeft er zojuist zeshonderd flessen van gebotteld: Middelburg 800 bier. Jacco de Wee van Stadsbrouwerij Middelburg speelt met dit bier, gebrouwen met VOC kruiden, in op het evenement dat dit weekend in de (Verre) Oost(en)kerk wordt gehouden onder de noemer De Smaek van de Waereld. ,,We hadden dit bier al gebrouwen voor de viering van Middelburg 800 jaar en nu komt dit recept weer goed van pas”, vertelt hij. ,,Er zitten diverse VOC-kruiden in, die verwijzen naar de wereld van de 17de eeuw toen Middelburg een belangrijke rol in de specerijenhandel speelde. Je kunt hierbij denken aan gember, koriander en vinaigrette-peper. Bier doet het sowieso goed met de Oost-Indische keuken”, zegt hij.