Recept van de dag: Chirashi Sushi met zalm en tonijn

Dol op sushi? Probeer dan eens deze chirashi Sushi met zalm en tonijnOmdat je het rollen van de sushi laat voor wat het is, is het maken een stuk makkelijker dan de welbekende sushi maki.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g sushirijst
- 700 ml koud water

Sushi-azijn
- 65 ml witte wijnazijn
- 65 ml rijstazijn
- 65 g suiker
1 tl zout

Topping
- 30 g sugarsnaps
- Zout
- IJswater
- 100 g komkommer
- 100 g kraakverse tonijnfilet
- 100 g kraakverse zalmfilet
- 3 shisobladeren
- 6 cocktailgarnalen
- 1 bakje tuinkers
- 2 el zalmeitjes
- 1 norivel
1 tl wasabi

Benodigdheden:
- Su-water (kom water met een scheut azijn)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.