Recept van de dag: Blote-billetjes-in-het-gras aardappelsalade met worstjes

Door de witte bonen en de snijbonen lijkt dit gerecht precies op wat de naam doet vermoeden. Deze blote-billetjes-in-het-gras aardappelsalade met worstjes worden bovendien ook nog eens gemaakt door halfblote mannen, heel toepasselijk.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 6 (lams-)worstjes

Voor de salade
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 500 g snijbonen
400 g gekookte witte bonen

Voor de vinaigrette
- 1 el mosterd
- 1 el witte-wijnazijn
- 1 citroen
- 50 ml olijfolie
- 100 ml zonnebloemolie
1 bos munt

Benodigdheden:
- Barbecue of grillpan

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.