Recept van de dag: Babi ketjap à la minute van oma Betty

Oma Betty laat ons vandaag zien hoe we haar babi ketjap à la minute het beste kunnen maken. Babi ketjap is een typisch Indisch gerecht en dus ruik aan verschillende kruiden.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 pond speklapjes à la minute
- 1 pond schouderkarbonades
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 4 cm verse gember
- 1 limoen
- 2 el sambal badjak
- 250 ml ketjap manis
- 100 ml zoute ketjap (ketjap asin)
- 0,5 citroen

Benodigdheden:
- Olie om in te bakken

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Stadsbrouwerij Middelburg speelt in op VOC-weekend
    PREMIUM

    Stadsbrou­we­rij Middelburg speelt in op VOC-week­end

    MIDDELBURG - Hij heeft er zojuist zeshonderd flessen van gebotteld: Middelburg 800 bier. Jacco de Wee van Stadsbrouwerij Middelburg speelt met dit bier, gebrouwen met VOC kruiden, in op het evenement dat dit weekend in de (Verre) Oost(en)kerk wordt gehouden onder de noemer De Smaek van de Waereld. ,,We hadden dit bier al gebrouwen voor de viering van Middelburg 800 jaar en nu komt dit recept weer goed van pas”, vertelt hij. ,,Er zitten diverse VOC-kruiden in, die verwijzen naar de wereld van de 17de eeuw toen Middelburg een belangrijke rol in de specerijenhandel speelde. Je kunt hierbij denken aan gember, koriander en vinaigrette-peper. Bier doet het sowieso goed met de Oost-Indische keuken”, zegt hij.