Recept van de dag: Amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen
Het is moederdag vandaag! Als je nog geen taart hebt gemaakt, dan kun je met deze amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen binnen een uur je moeder alsnog een heerlijke taart voor schotelen.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 150 g amandelen
- 150 g suiker
- 1 ei
Spijsdeeg
- 200 g koude roomboter
- 200 g amandelspijs
- 125 g witte basterdsuiker
- 75 g ei
- 3 g zout
- 500 g bloem
Frangipane
- 125 g amandelen
- 125 g suiker
- 125 g roomboter
- 2 eieren
- 50 g bloem
Blanc manger
- 320 g volle melk
- 100 g amandelspijs
- 25 g kristalsuiker
- 20 g eidooier
- 8 g gelatine
- 375 g slagroom
- 15 g rietsuiker
Gepocheerde abrikozen
- 700 g Franse abrikozen
- 2 l water
- 50 ml witte wijn
- 1 el honing
- 3 takjes rozemarijn
Gesuikerde rozemarijn
- 3 takjes rozemarijn
- 1 eiwit
- 50 g suiker
Benodigdheden:
- Kartelvorm van 20x20 cm
- Gasbrander
- Boter om in te vetten
- Deegroller
- Vierkante taartvorm van 15x15 cm
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.
Eet smakelijk!
Powered by 24Kitchen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Sander is chocolatier in Venezuela en legt uit hoe je bonbon eet: ‘Kauwen is als knisperend vuurwerk’
Zijn handen werken dagelijks met de beste cacao in de wereld. De Nederlander Sander Koenen (50) zorgt als chocolatier in de Venezolaanse hoofdstad Caracas voor tropische verrassingen. ,,Het is hier nog echt een ambacht.” -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?
-
column
Kruimeltjes
In de tuin voor de deur van mijn slaapkamer zit een stel merels te broeden. Dat betekent dat in alle vroegte, zelfs wanneer de andere vogels ook nog slapen, de merel al gezellig zit te zingen. Niet altijd even leuk want vroeg is echt heel vroeg. -
Koken & Eten
Maaltijdboxen: zoveel ben je jaarlijks per persoon echt kwijt
HelloFresh, Marley Spoon of Ekomenu: in Nederland bestellen we steeds vaker een maaltijdbox. Toch is het een serieuze kostenpost: uit onderzoek van Foodboxen.nl, een onafhankelijke foodboxvergelijker, blijkt dat de gemiddelde prijs voor een gezin van vier personen op 2477 euro per jaar ligt, bij een abonnement van drie maaltijden per week. -
PREMIUM
Ook zoveel meikevers in de tuin? Maak er soep van! (En zo smaakt die)
Veel honden vinden het een smakelijk hapje en ook mieren peuzelen ze met smaak op: meikevers. Maar zijn de centimeters grote insecten, die deze weken weer massaal onze tuinen bevolken, ook geschikt voor menselijk consumptie en zo ja, hoe smaakt dat dan? Wij namen de proef op de som.