Recept van de dag: Acar kuning van kabeljauw

Dit Indonesische gerecht heeft een heerlijk zuurtje en daarnaast veel intense smaken. Dat komt doordat je kruiden als knoflook, kurkuma en gember aan deze acar kuning van kabeljauw toevoegt.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g kabeljauw
- 4 el rijstmeel
- 0.5 citroen
- Zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 schijfjes gember
- 4 kemirinoten
- 1 vingerkootje verse koenjit of kurkuma (of 0.5 tl koenjitpoeder)
- 0.5 kopje water
- 1 tl azijn
- 2.5 tl suiker
- 2 bosuien
- 2 sjalotten
- 3 el zilveruitjes
1 rode paprika

Benodigdheden:
- Keukenpapier
- Vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Wil je meer recepten van de dag zien? Klik dan hier.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.