Prijsstijging in de horeca, soms wel met 40 procent: ‘Kunnen we dit wel maken?’

met videoNa het tankstation en de supermarkt zijn de prijsstijgingen nu ook duidelijk voelbaar in de Nederlandse restaurants. ,,Ik voel me er ook niet prettig bij, maar je moet mee.”

4 reacties

  • S.J. de Kok-Beulens

    3 maanden geleden
    Het gaat in bovenstaand verhaal alleen over Amsterdam. Heeft voor mij geen waarde. Er zijn nog meer restaurants en andere eettenten in Nederland, die ook met dergelijke of minder hoge prijsverhogingen te maken hebben. Of nog hogere. Dat is nu eenmaal het risico van het vak. En of de prijzen weer omlaag gaan als er weer een "normale" toestand komt? Niets is zo blijvend als tijdelijk. Guust de Kok
  • Jacques Schenk

    3 maanden geleden
    Leuk verhaal om de soms extreme prijsstijgingen een beetje te vergoelijken, maar helaas ik kan elke euro maar 1 keer uitgeven, mijn salaris is nog geen 2% gestegen en mijn uitgaven excl horeca met de inflatie ergens tussen de 5 en 10% Dit betekent dat ik (veel) minder geld over hou voor besteding aan niet noodzakelijke zaken zoals de horeca. Gaan die de prijzen dan met nog meer als 5-10% verhogen dan houdt het een keer op. Geen wijn van 40 euro, ik koop de zelfde fles dan wel voor 9 euro online
  • Patrick Woensel

    3 maanden geleden
    Vertel eens wat nieuws? Er worden nu schandalige prijzen gevraagd vanwege opgebouwde schuld door corona en hogere i koopprijs. Echter de prijsverhoging staat in geen vergelijk met de inflatie. Ik krijg ook niet meer salaris dus mij zien ze niet meer!
  • P.C. Hundersmarck

    3 maanden geleden
    Nederland heeft geholpen van belasting centen en nu worden we weer een poot uitgedraaid