Pompoen-kerriesoep met gekruide kip en geitenkaas-walnootcrumble
Deze gevulde pompoensoep bereid je in een handomdraai. De gebruikte curry en ras el hanout geven het geheel een goed gekruide smaak die prima past in deze winterse periode.
Ingrediënten (4 personen):
Pompoen-kerriesoep:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kg pompoen (bijv. Flespompoen), geschild en in blokjes gesneden
- 1 winterpeen, geschild en grofgehakt
- 2 witte uien, grofgehakt
- 2 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 verse laurierblaadjes
- 1,5 liter water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 el currypoeder
- Zout en versgemalen zwarte peper
Garnituur:
- 150 gr kippendijen
- 1 tl ras el hanout kruiden
- 1 mespuntje zout
- 50 gram walnoten, gehakt
- 50 gram verse geitenkaas, verkruimeld
- 4 takjes verse koriander, blaadjes geplukt
Benodigdheden:
- Kookpan
- Grote koekenpan of wok
- Staafmixer
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen, witte ui, knoflook en laurierblaadjes kort aan.
- Voeg het water, de groentebouillon en het currypoeder toe en breng zacht aan de kook.
- Kook circa 15 minuten tot alle groenten gaar en zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Kruid de kippendijen met de ras el hanout en bak in circa 10 à 15 minuten goudbruin.
- Haal ze uit de pan en snijd in dunne reepjes.
- Schep de soep in kommen of diepe borden en garneer met de gekruide kip, walnoten, geitenkaas en blaadjes koriander.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Wat Eten We Vandaag: Visrolletjes met groene asperges en aardappeltjes
Deze visrolletjes met tomatentapenade zijn een leuke twist op de alledaagse scholfilet. Wij serveren ze met aardappeltjes en asperges uit de airfryer. Probeer ook eens met pesto in plaats van tomatentapenade of vervang de spinazie door basilicum. -
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Reizen
Wie verre reizen doet kan veel verhalen, zo luidt het spreekwoord. En dat is zo. Afgelopen week wandelde ik met Man en een rugzak langs de westkust van Portugal. Omdat de oudste Man nu in Lissabon woont, een mooie aanleiding en combinatie. We logeerden bij hem, aten heerlijke Portugese pastel de nata en namen hem mee uit eten in een ‘Cevicheria’. Een restaurant met alleen maar verschillende soorten ceviche op de kaart. Daarover later meer. Vervolgens reisden we per bus naar het startpunt van onze wandeltocht en liepen iedere dag zo'n 20 kilometer met bepakking langs een van de mooiste kusten van Europa met een prachtige zee en golven. Het lopen was vaak pittig met veel mul zand, stijgen en dalen. Soms liepen we door een kruidentuin met geuren en kleuren en soms over kliffen en stranden. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus.
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Koken & Eten
Maak van Hemelvaartsdag de perfecte aspergedag: ‘Nu zijn ze op hun best’
De een eet ze zodra de eerste oogst van het land komt, de ander eet asperges met Pasen. Maar er zijn ook Nederlanders die iets langer wachten. Dat is niet eens zo’n gek idee: asperges zijn nu op hun best. Een ander voordeel is dat de prijs ook flink is gezakt. Goede keuze dus als je familie met Hemelvaartsdag komt eten. -
PREMIUMKoken & Eten
Huur een foodtruck of een oesterman: zo krijgt bij je feest thuis een festivalgevoel
Van oesterman tot cocktailshaker: zeven ideëen om flink uit te pakken voor een zomers buitenfeest. Laat een foodtruck voorrijden of huur een dj: zo zorg je ervoor dat jouw party een knalfeest wordt – en dat kan ook zonder lawaai.