Pastarecepten voor drukke dagen: deze vijf maaltijden staan lekker snel op tafel
Koken & EtenSoms weet je al dat je een drukke week voor de boeg hebt. Dan is het wel zo makkelijk om alvast een maaltijd in te plannen die snel klaar is. Een van deze vijf pastagerechten van Eatertainment bijvoorbeeld.
Pastasalade met parmaham en gegrilde avocado
Deze snelle pasta salade bevat weinig ingrediënten en zet je binnen 20 minuten op tafel. Ideaal als lunch of avondmaaltijd.
Eenpanspasta met paddenstoelen en pancetta
Als je geen trek hebt in een lading afwas, is dit eenvoudige eenpanspastagerecht een handige keuze. Deze maaltijd met paddenstoelen is romig. De pancetta maakt het hartig. Ook ideaal als je bezoek krijgt, maar niet te lang in de keuken wilt staan, want ook dit eenpansgerecht staat in 20 minuten op tafel.
Pasta met feta en tomaatjes uit de oven Pasta en kaas gaan goed samen. In deze versie gebruik je feta. De kaas gaat samen met de tomaten en kruiden en specerijen in de oven. Dat ruikt goed en smaakt heerlijk.
Penne Puttanesca met broccoli en tonijn
Deze pasta kent vele variaties, maar de basis is altijd hetzelfde: olijven, kappertjes en ansjovis. Naast broccoli en tonijn voeg je in deze variant extra pit toe in de vorm van een rood pepertje.
Spaghetti met zeekraal en mosselen
Weer zo'n snel pastagerecht dat je zo op tafel hebt staan: zeekraal geeft de zilte smaak en die combineert perfect met mosselen. Zeekraal is een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Een gezonde smaakmaker met een goede bite.
Nieuws, tips en trucs over eten vind je in de video's van Koken & Eten hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Is kaas echt ongezonder in gesmolten staat of is dat een fabel?
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: is kaas ongezonder in gesmolten versie? Laura Obdeijn zoekt het uit. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
PREMIUMKoken & Eten
Diëtiste geeft tips om voorgoed af te rekenen met avondsnacken
Snack je meer nu het vroeg donker is? Of ziet dat pak koeken er soms onweerstaanbaar uit wanneer je na een drukke dag voor je tv-avondje nog even de keukenkast induikt? Diëtiste Sanne Mouha geeft tips om van die trek af te komen. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue.