Volledig scherm
PREMIUM
Aan tafel: Albert, Peterke en Ineke (van links naar rechts). © Lex De Meester

Ossobuco eet je hier met een lepel

recensieHet vegetarisch bord willen we snel vergeten, maar verder is het smullen bij La Piccola Italia in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Morellen op brandewijn: nu maken, straks genieten

    Het is morellentijd. Morellen, ook wel krieken genoemd, zijn zure kersen die aan de boom minder donker kleuren dan hun zoete familieleden. In de kersenboomgaard van Hoogstrate in Kloetinge hebben ze ongeveer twintig bomen met morellen staan. Arianne Hoogstrate loopt er trots rond. ,,We gebruiken de morellen als goed bestuivende kers voor onze andere kersenbomen. De morellen zijn het laatste aan de beurt voor de pluk. Door het goede weer van dit jaar hoefden we maar twee plukrondes langs de bomen te houden”, zegt ze.