Volledig scherm
Gesneden ei © Shutterstock

‘Onthulling’ van de eirol: ‘Ik ben in shock’

Het is absoluut geen nieuw fenomeen, de eirol. Toch zorgt een ‘onthulling’ van het bestaan voor een stormpje op social media. ‘Er gaat geen week voorbij dat ik er niet aan denk'.

De eirol maakt veel los. Er zijn veel verbijsterde mensen die hun afschuw over de eirol laten horen op twitter. Sommigen zien er wel het nut van in. Volgens een producent van de eirol heeft het de natuurlijke eismaak en is het makkelijker werken. ThesaurusRax  tweette er als eerste over. Zij gaf als reden voor het gebruik van de eirol dat mensen de kontjes van de eieren niet op hun brood willen. Daarnaast zegt zij er, sinds haar zestiende, nog elke maand aan te denken.

De eirol wordt wel daadwerkelijk gemaakt van ei. De eieren worden gescheiden en dan wordt het eiwit in een buis gedaan. Een andere buis houdt, terwijl het eiwit stolt, ruimte over voor het eigeel. Dit wordt later toegevoegd. Benieuwd hoe dat eruit ziet in de praktijk? In deze Duitse video kun je dat zien:

Het artikel gaat door onder video.

Het gaat om de volgende tweet: 

Sommigen zijn niet blij met de gedachte aan de eirol:

Anderen letten scherp op: aan de eirol zitten ook ‘kontjes’

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.