Na het ongeluk is de gelekte gin bedekt met een dikke laag schuim om brand te voorkomen.
Volledig scherm
Na het ongeluk is de gelekte gin bedekt met een dikke laag schuim om brand te voorkomen. © NW Motorway Police

Ongeluk met gin-truck zorgt voor vertraging én hilariteit

Op een Britse snelweg is een truck met 32.000 liter gin gaan lekken na een botsing. De M6 is erna lang afgesloten geweest. Pas vanmorgen vroeg ging de weg weer open, zo meldt BBC.

Het ‘gincident’ gebeurde bij Chelsire toen twee vrachtwagens op elkaar botsten. De dranktruck begon te lekken. De hulpdiensten zijn een groot deel van de nacht in de weer om te voorkomen dat de gin zou ontbranden. De drank werd bedekt met een laag schuim.

Het autoverkeer liep door het ongeluk urenlange vertraging op. De weg werd in de vroege ochtend weer geopend. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de Cheshire Police. De automobilisten moesten uren in hun voertuig wachten toen de weg werd afgesloten. 

Een van hen, Rachel Sargeant, zei dat ze twee uur had stilgestaan op nog geen 200 meter afstand van het ongeluk. Het 'brak haar hart’ dat ze geen rietje bij zich had. Sargeant was niet de enige die zich vrolijk maakte over het verspillen van drank. De uitdrukking ‘to grin and bear it’, dat vrij vertaald ‘leef er maar mee’ betekent, werd omgebogen tot ‘to gin and bear it'. De politie had het over een ‘gincident’.

Zin gekregen in een cocktail? Tess Posthumus maakte onlangs een lekkere in de Ochtendshow to go: