Oliebollen met drank van Wendy zijn een hit: na limoncello nu een met Pornstar Martini-smaak
VIDEOHet beste van twee werelden? Oliebollen én alcohol: een perfecte combi, moet Wendy Knubben hebben gedacht. Vorig jaar introduceerde ze al haar oliebol met limoncello. Een enorm succes. Nu verkoopt ze er een met een nieuwe smaak, genaamd: de Martini Pornstar-bol.
,,Hij is écht lekker’’, zegt Knubben, die de nieuwe bollen verkoopt vanuit haar gebakkraam op de Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam. Van de zomer begon ze al met experimenteren. Welke drankbol zou dit jaar de nieuwe hit moeten worden? ,,De vulling is heel lekker. En hij ziet er leuk uit! Er zit een pipetje met prosecco in. Qua smaak lijkt-ie echt op het drankje.’’ In de bol zit onder meer Passoã, vanillewodka en passievrucht, net als in de cocktail Pornstar Martini. Bij de oliebol is de naam omgedraaid.
Pornstar
Knubben twijfelde even over welke naam ze de bol moest geven. ,,Ik dacht eerst Pornstar, maar toen dacht ik: daar moet wel Martini bij staan. Anders klinkt het zo fout, ik heb gewoon een oliebollenkraam hè’’, zegt ze lachend.
Anders klinkt het zo fout, ik heb gewoon een oliebollenkraam hè
Vorig jaar introduceerde ze ook al een oliebol met drank. Toen ging het om de LimonGerso-bol, met in Rotterdam gemaakte likeur. Daar werd de Ready 2 Rumbol aan toegevoegd. Met, de naam zegt het al, een vulling van rum. Ook deze bollen zitten nog in het assortiment.
,,Vooral die met limoncello was een groot succes. Een geintje uit het niks en ik dacht: ik probeer het gewoon. Stonden mensen om 09.00 uur ‘s morgens al bij de kraam om die bollen te kopen! Dat had ik niet zien aankomen.’’ De nieuwste bol is anders van smaak. ,,Hij is niet te vergelijken, deze is zoeter en fruitig.’’
De cocktailvulling wordt er overigens pas ná het bakken in gespoten. ,,Dan blijven de smaak én het alcoholpercentage gewoon goed. Ik bak de oliebol eerst, dan snijd ik hem open en spuit ik de cocktail erin. Het is weer eens wat anders, zo’n drankbolletje!’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Upside down appelcake
De upside down appelcake ziet er spectaculair uit. Probeer de de appels in een mooie vorm op de cake te leggen voor het perfecte plaatje. -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt. -
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
PREMIUMtips
De muren toe aan een likje verf? Zo kies je de juiste kleur
De gemiddelde Nederlander geeft de muren in huis elke drie tot vier jaar een nieuw kleurtje. Maar hoe kies je een goede tint? Heleen van Gent, kleurexpert bij AkzoNobel, geeft advies. -
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken?
-
Video
Dat is smullen: Rotterdamse gebakkraam combineert oliebol met limoncello
Limoncello en een oliebol. Gaat dat samen? Jazeker, zegt Wendy Knubben van gebakkraam Nieuwe Ommoordseweg in Rotterdam-Ommoord. Een oliebol met een vulling van de Rotterdamse, ambachtelijk gemaakte likeur LimonGERSo is daar sinds kort te koop. ,,De mensen die al mochten proeven, vinden het op z'n Rotterdams gezegd, focking lekker.” -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Brownie mugcake met kaneel
Trakteer een ander of jezelf op deze mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel. Gebruik voor dit recept een mok van 250 ml. -
PREMIUMMade in 010
Jeroen Ballot maakt furore met zijn Rotterdamse limoncello: ‘Zo sterk dat ‘ie nooit bevriest’
Rotterdamse, ambachtelijk gemaakte limoncello. Dat was wat horecaondernemer en culinair adviseur Jeroen Ballot (60) voor ogen had. Inmiddels zijn de LimonGERSo en de likeuren Natte Nel en Hete Willy van zijn merk LekkerT gewilde dranken. Ballot maakt alles met de hand in zijn eigen keuken.