Miljuschka Witzenhausen: ‘Ik had hemel en aarde bewogen zodat niemand erachter zou komen’
Tv-kok Miljuschka Witzenhausen (34) leerde door de armoede van niets iets te maken. En kreeg van haar moeder, Astrid Holleeder, mee altijd door te gaan. ,,Ik had nooit kunnen doen wat ik nu doe zonder dat vangnet van vier sterke vrouwen: mijn moeder, mijn tante, mijn nichtje en mijn oma.’’
Ze weet het nog goed. Bij de diploma-uitreiking van het Vossius Gymnasium zaten allemaal keurige mensen in de zaal, en daartussen haar eigen hoogblonde ‘Versace-familie’ op een rijtje. De andere kinderen waren toegelaten tot het conservatorium of hadden een boekendeal, en Mil? Die zou wel zien waar het schip strandde, zei de rector.
Eerst was er modellenwerk, want dat deed ze al. Later volgden presentatieklussen bij TMF en een kortstondige acteercarrière – ze speelde in Onderweg naar morgen. En dit is waar ze nu staat: Miljuschka Witzenhausen is columnist en tv-kok bij 24Kitchen, bekend van programma’s als Miljuschka’s Food Trucks en Miljuschka in Mexico. Vorig jaar was ze finalist in Wie is de mol? Ze heeft twee kinderen en woont samen met haar vriend Philip.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza shoarma uit de airfryer
Je kunt veel gerechten bereiden in een airfryer; zo ook pizza’s. De winst zit hem onder andere in de bereidingstijd: een pizza uit de airfryer is sneller klaar dan een pizza uit de oven. Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ’m af met knoflooksaus. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
Vriend Miljuschka Witzenhausen schrok van haar pikante foto’s
De vriend van Miljuschka Witzenhausen heeft eraan moeten wennen dat zijn vriendin regelmatig foto’s met een pikant randje op Instagram deelt. De ‘eerlijke foto’s’, zoals de 34-jarige foodblogger ze noemt, zijn onderdeel van Miljuschka’s body positivity’s campagne. -
Miljuschka: Hoe vaak we niet zijn afgevoerd omdat ze niet uit zichzelf wakker werd
Op de verjaardag van dochter Felina die vandaag acht kaarsjes mag uitblazen doet presentatrice en voedingsdeskundige Miljuschka Witzenhausen (34) op Instagram een emotionele oproep: blijf vooral doneren aan het epilepsiefonds. ,,Elke nacht hoop ik dat ze geen aanval krijgt.”
-
koken & eten
Populaire Bobby’s gin wordt gestookt naar een oud familierecept uit Middelburg
Een internationaal bekende gin van een recept uit Middelburg. Bobby’s dry gin wordt gemaakt door Sebastiaan en David Blom uit Schiedam, de kleinzonen van Jacobus ‘Bobby’ Alfons. Hij bedacht het recept. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.