Mieneke (102) eet elke avond naturelchips: hét geheim om oud te worden
De 102-jarige Mieneke van Alst uit het Gelderse Gendt heeft dit weekend de show gestolen in het programma Van Gelders Grijs op Omroep Gelderland, met Jochem van Gelder. Mieneke zegt haar respectabele leeftijd te hebben bereikt door elke avond chips te eten. Wel naturel. Van de paprikasmaak moet ze niks hebben.
Delen per e-mail
Het is een mooie leeftijd, 102 jaar oud. Dat vindt ook voormalig SBS en NPO-presentator Jochem van Gelder. ,,Klopt het Mieneke, dat je elke avond een chipje eet?” ,,Ja ja”, zegt Mieneke rustig. Medebewoner Riek doet nog een duit in het zakje. ,,Met een borreltje!”, scandeert ze. Maar daar steekt Mieneke een stokje voor. ,,Nee, zegt ze, dat lust ik niet. Liever een glaasje jus d’orange”.
De redactie van het programma komt na de openbaring over de chips meteen aanzetten met twee bakken chips in de smaken naturel en paprika. De paprikavariant wordt resoluut naar buurvrouw Riek geduwd, al zijn de dames te onthutst door de camera’s en lichten om er een hapje van te nemen.
Mieneke mag dan al wel 102 zijn, ze is nog lang niet klaar met het leven. Wanneer Van Gelder haar vraagt wat ze in de toekomst nog graag wil doen, concludeert ze nuchter: ,,Nog een poosje leven.” Ze woont momenteel in opvanghuis St. Jozef in het Gelderse Gendt. Achter de geraniums gaan zitten heeft ze niet gedaan. Elke ochtend gaat ze jokeren met anderen.
De hele uitzending van Mieneke, samen met mede-bewoners Riek en Ann, is hier te zien.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de favoriete gerechten van Charles Dickens
Voor velen is december de maand waarin Dickens, auteur van het beroemde A Christmas Carol, herleeft. Josephine Leeuwenhoek maakte een boek met recepten en anekdotes op basis van het werk van Charles Dickens. -
Koken & Eten Brein obese kinderen werkt hen tegen bij verleidingen
Kinderen met een te hoge BMI hebben een dunnere prefrontale contex. Dat blijkt een nieuwe studie van de universiteit van Vermont. Daardoor zouden ze het moeilijker hebben om gezonde keuzes te maken dan kinderen met een normaal gewicht. -
Wat Eten We Vandaag: Choco-pretzelijstaart
Pretzels in een taart? Jazeker. De combi van zout met zoet – weten we inmiddels maar al te goed – is een geniale vondst. Zoek niet verder: deze taart hééft het. -
Uit eten? Lees hier onze restaurantrecensies!
-
PREMIUM
Lekker Makkelijk Al die kleertjes! Geef mij maar een schaal lasagne als kraamcadeau
Nynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Nynke verspreidt graag haar nieuwe evangelie: laat bij de geboorte van een baby de goedbedoelde kleertjes en knuffels achterwege.
-
PREMIUM
Koken & eten In dit restaurant klonk een avond lang alleen zacht gefluister
Voor veel mensen is eten in een druk restaurant geen optie. Speciaal voor hen hield een restaurant in Deurne een prikkelarme avond. Hans van de Ven, verslaggever van het Eindhovens Dagblad ging erheen. -
PREMIUM
Koken & eten Prijzige kerstspots: Albert Heijn maakte dit jaar de beste
De kerstcommercials die momenteel te zien zijn van de supermarkten, geven je allemaal een goed gevoel. Albert Heijn springt er dit jaar uit met een slim verhaal en ook Jumbo komt sterk uit de bus. Reclame-experts buigen zich over de dure commercials. -
Wat Eten We Vandaag: Kalkoen met appel-salie-pecannotenvulling
Ideaal voor de vulling van je kalkoen: verse worst! Die is al op smaak en het vlees blijft lekker sappig. Samen met de klassiekers appel, salie en pecannoten in perfecte harmonie.