Volledig scherm
© Bronners

Met deze versiering is je kerstboom om van te smullen

Heb jij al een kerstboom in huis gehaald? Bij gewone kerstballen hoef je het in elk geval niet te houden. Pak dit jaar eens uit met drank en etenswaren in je boom. 

Zoete snacks
Sta jij bekend als de zoetekauw van de familie? Dan is deze versiering voor jou gemaakt. Hang de boom vol met cupcakes, donuts, pretzels, ijs, of een pot pindakaas. Of wat dacht je van een complete bruidstaart? Deze pindakaashanger (foto hierboven) koop je bij Bronners

Hartige snacks
Van bacon tot croissants,  van oesters tot nachos met kaas, van een kaasplankje tot augurken. Kun je hier maar niet genoeg van krijgen? Voorzie je boom van deze creaties en je weet zeker dat hij opvalt. Deze baconversiering koop je bij Urban Outfitters.

Volledig scherm
© Urban Outfitters

Maaltijden
Toch meer van de grote trek? Pak uit met volledige maaltijden. Denk aan sushiboxen, pizzadozen, noedelsoep, hotdogs of afhaal-Chinees. Best heftig voor in de boom,  maar gelukkig zijn de maaltijden niet op ware grootte. De sushibox koop je bij Gumps.

Volledig scherm
© Gumps

Kerstballen met drank
Ben je klaar met de ballen die je niet echt kunt opeten en -drinken? Ga dan voor het echte werk. In deze kerstballen van Lakes Distillery zit drank. Er is keuze uit de smaken gin, whisky en wodka. Voor een set van zes ballen ben je ongeveer 35 euro kwijt.

Volledig scherm
© Lakes Distillery

Is dit allemaal wat te veel gekkigheid voor je? Ga dan zelf aan de slag en versier je boom met zanddeegkoekjes, figuurtjes van eiwitschuim of chocoladeballen. Wikkel de chocoladeballen in zilverpapier en maak hier een touwtje aan vast. Zo gedaan en je boom ziet er meteen feestelijk uit.

Wil je kans maken op het nieuwe boek De Brabander Bakt? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

  1. Stadsbrouwerij Middelburg speelt in op VOC-weekend
    PREMIUM

    Stadsbrou­we­rij Middelburg speelt in op VOC-week­end

    MIDDELBURG - Hij heeft er zojuist zeshonderd flessen van gebotteld: Middelburg 800 bier. Jacco de Wee van Stadsbrouwerij Middelburg speelt met dit bier, gebrouwen met VOC kruiden, in op het evenement dat dit weekend in de (Verre) Oost(en)kerk wordt gehouden onder de noemer De Smaek van de Waereld. ,,We hadden dit bier al gebrouwen voor de viering van Middelburg 800 jaar en nu komt dit recept weer goed van pas”, vertelt hij. ,,Er zitten diverse VOC-kruiden in, die verwijzen naar de wereld van de 17de eeuw toen Middelburg een belangrijke rol in de specerijenhandel speelde. Je kunt hierbij denken aan gember, koriander en vinaigrette-peper. Bier doet het sowieso goed met de Oost-Indische keuken”, zegt hij.