Volledig scherm
PREMIUM
© Thomas Nondh Jansen

Met deze kookboeken kom je de herfst wel door

Koken & etenBourgondische gerechten, wild en klassiekers uit de Joodse keuken: met deze nieuwste kookboeken komen we de regenachtige dagen wel door.

  1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
    Zeeland eet

    De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

    Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.
  2. Boze schoolbrief na stiekem airfryen in de klas gaat viral: ‘We kunnen hier niet om lachen’

    Boze school­brief na stiekem airfryen in de klas gaat viral: ‘We kunnen hier niet om lachen’

    Een christelijke, middelbare school in Rotterdam staat in het middelpunt van de belangstelling nadat een boze brief van de school, gericht aan enkele ouders, op het internet is beland. In de brief uitten docenten van de Melanchthon Mavo Schiebroek kritiek op een groepje leerlingen dat in het klaslokaal snacks had bereid in een airfryer. ,,Wij kunnen er niet om lachen en zullen bij een volgende keer schorsen.”