Fruit-ijsje met tijm.
Volledig scherm
Fruit-ijsje met tijm. © Shutterstock

Met deze ijsjes - met kruiden! - koel je lekker af

Koken & etenKruiden voor in je waterijsjes en ijsklontjes: dat ziet er mooi uit en je koelt er ook nog eens lekker mee af. Leer hier hoe je deze frisse lekkernijen met basilicum, tijm, rozemarijn of bloemblaadjes net dat beetje extra geeft.

 1. De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht
  Zeeland eet

  De platte Zeeuwse oester is hip, en dit jaar toch nog lekkerder dan verwacht

  Jean Dhooghe uit Yerseke is in de oesterwereld geen onbekende. Hoe kan het ook anders wanneer je uit een familie komt die al meer dan 100 jaar actief is in de kweek van schaal- en schelpdieren. De familie Dhooghe heeft eigen kweekgronden in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en in de de Waddenzee, daarnaast hebben ze met de Oesterij een wel heel bijzondere plek aan de Havendijk van Yerseke, waar je niet alleen kunt eten maar je tevens als het ware op de historische oesterputten zit.
 2. Boze schoolbrief na stiekem airfryen in de klas gaat viral: ‘We kunnen hier niet om lachen’

  Boze school­brief na stiekem airfryen in de klas gaat viral: ‘We kunnen hier niet om lachen’

  Een christelijke, middelbare school in Rotterdam staat in het middelpunt van de belangstelling nadat een boze brief van de school, gericht aan enkele ouders, op het internet is beland. In de brief uitten docenten van de Melanchthon Mavo Schiebroek kritiek op een groepje leerlingen dat in het klaslokaal snacks had bereid in een airfryer. ,,Wij kunnen er niet om lachen en zullen bij een volgende keer schorsen.”