Chef Eke Mariën (links) en wetenschapper Jan Groenewold demonstreren de maillardreactie met een gasbrander, maken chocolademousse met stikstof en maken een meloencocktail met een vacüumzuiger.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Eke Mariën (links) en wetenschapper Jan Groenewold demonstreren de maillardreactie met een gasbrander, maken chocolademousse met stikstof en maken een meloencocktail met een vacüumzuiger. © Jean-Pierre Jans

Meer smaak aan je gerecht? Sta als een laborant achter het fornuis

Kennis van scheikunde en natuurkunde kan handig zijn bij het bereiden van maaltijden. In het boek Keukenlab vertellen chef Eke Mariën en wetenschapper Jan Groenewold alles over de maillardreactie, karamellisatie, emulgeren, oxidatie en fermentatie.

  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni