Chef-kok Martijn Kajuiter wordt de zogenoemde executive chef voor alles dat met eten te maken heeft in het nog te openen hotel WSHS in Gouda.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Martijn Kajuiter wordt de zogenoemde executive chef voor alles dat met eten te maken heeft in het nog te openen hotel WSHS in Gouda. © Pim Mul

Martijn (45) verdiende Michelinster op een Ierse klif, nu komt hij zijn kookkunsten vertonen in Gouda

Hij was in 2010 de eerste in Ierland die buiten Dublin een Michelinster kreeg. En hij stond achter de stoof voor gasten die soms het vliegtuig namen om te komen eten. Binnenkort bestiert de chef-kok hotel Relais & Chateaux Weeshuis Gouda. Zijn naam: Martijn Kajuiter (45).

  1. De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappelen kan ik corona voorkomen’
    PREMIUM

    De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappe­len kan ik corona voorkomen’

    Akkerbouwer Arnold van Woerkom (74) doet het helemaal anders. Hij heeft zijn land al 10 jaar niet geploegd, maar wel vertroeteld met natuurlijk materiaal. Hierdoor bevatten zijn aardappelen volgens hem veel meer voedingsstoffen dan een doorsnee supermarktaardappel. En dat is goed voor de weerstand. Zo goed, dat hij zijn gewas als preventief medicijn ziet. ‘We moeten écht anders gaan denken over voedsel.’
  1. Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    Wat Eten We Vandaag: Dulce de leche-ijs met karamel

    14 juni
  2. Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    Wat Eten We Vandaag: Steak met pepersaus uit de wok

    13 juni