PREMIUM
Marijke (36) raakte twintig jaar geen vlees aan en is nu verslingerd aan de jacht
Koken & etenNa ruim twintig jaar geen vlees te hebben aangeraakt, raakte Marijke Ottema (36) verslingerd aan het jagen. ‘Het proces van doden, villen, klaarmaken en opeten is heel speciaal.’
Delen per e-mail
,,Ik voel een jachtinstinct als ik aan het jagen ben. Al mijn zintuigen staan op scherp en ik word onderdeel van de natuur, op een totaal andere manier dan wanneer ik een wandeling door het bos maak. Het hele proces, van in het veld wachten tot het dier doden, villen, klaarmaken en opeten, is heel speciaal. Jagen is een grote meerwaarde voor mijn relatie tot de wereld en mijn relatie tot eten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam. -
Kokende Jesse Klaver gaat viraal op social media: 'Dit is zo leuk om naar te kijken’
Met de verkiezingen in het vooruitzicht doen politieke partijen er alles aan om zich van hun beste kant te laten zien. En waar kunnen zij dat nou beter doen dan op social media? Ook GroenLinks zet haar beste beentje voor en is inmiddels al een aantal maanden actief op TikTok. Fractievoorzitter Jesse Klaver gaat nu een stapje verder, want met zijn TikTok-video ‘Koken met Klaaf’ verrast hij zijn volgers. ,,Maak hier alsjeblieft een serie van’’, luidt een reactie. -
PREMIUMKoken & eten
Groene ei-bbq duur? Deze Nederlandse concurrent is goedkoper: ‘Die van ons haal je zo op’
De broers Jeroen en Martijn Wesselink zien buiten koken als een levenswijze. Nu mogen ze zich ook de Nederlandse concurrent noemen van de bekende eivormige bbq. ‘De BGE was er eerder, maar wij worden gedreven door het perfectioneren van onze barbecues', aldus Jeroen Wesselink. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!” -
Koken & eten
Waarschuwing tegen capsules met Chinees kaneel: bij langdurig gebruik mogelijk kankerverwekkend
Wetenschappers waarschuwen voor het gebruik van voedingssupplementen met Chinees kaneel. De aanbevolen dagelijkse dosering of minder kan al leiden tot bloedingen en leverschade. Supplementenfabrikant SNP heeft na vragen van deze site alle potjes met Chinees kaneel teruggeroepen.
-
Koningin Máxima is megafan van deze zeewierburger (en hij ligt nu bij de Albert Heijn)
Europa lijkt al overtuigd van de oer-Hollandse culinaire uitvinding van Mark Kulsdom en Lisette Kreischer en zelfs koningin Máxima is fan. Voor de liefhebbers in Nederland is er goed nieuws: vanaf deze week is de The Dutch Weed Burger ook te vinden in de schappen van Albert Heijn. -
Wetenschappelijk bewezen
Bananen snel rot? Met deze tips houd je je fruit langer goed
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering legt onderzoeker Esther Hogeveen uit hoe je meer grip op je fruitschaal krijgt. -
video
Dat is een mooie tas van Chanel! O nee, het is een taart van Gaby
Gaby Akkrum maakt taarten die extreem veel lijken op iets anders. Een tasje bijvoorbeeld of een blok beton met planten. De ondernemer haalt haar inspiratie van social media.