Mama Carmens (Spaanse) versie van de Rotterdamse kapsalon is vele malen lekkerder
De Pollepel thuisNieuw in Blijdorp: afhaalrestaurant De Spaanse Moeder van de familie Fontes de Albornoz. Moeder Carmen bereidt er zalige stoofpotjes volgens Catalaans familierecept. En ze bedacht een Spaanse versie van de Rotterdamse kapsalon, maar dan veel lekkerder.
Delen per e-mail
Pal naast La Pizza op het Bentickplein zitten sinds kort wijnbar Walsjerôt en De Spaanse Moeder. De twee pandjes op het Bentinckplein hebben een roemruchte geschiedenis, weet ik als inwoner van Blijdorp. Het waren allebei ooit pizzeria’s, maar zonder klanten. Dat zaakje stinkt, wisten wij als buurtbewoners.
In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom
En we kregen gelijk. In 2003 werd de buurt ’s nachts opgeschrikt door een enorme explosie, veroorzaakt door een kneedbom op de achterdeur van een van de pandjes, zo bleek later. Maar daar bleef het niet bij, want een paar maanden later werd de eigenaar vlak voor zijn zaak in koelen bloede doodgeschoten.
Leven in de brouwerij
Het was de eerste en laatste dodelijke schietpartij in het verder zo vredige en belegen Blijdorp. De luiken van de pizzeria’s (een dekmantel?) bleven nog jarenlang gesloten. Tot eind vorig jaar de familie Fontes de Albornoz weer leven in de brouwerij bracht met De Spaanse Moeder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Met deze makkelijke rozijnenbroodjes scoor je punten bij het paasontbijt
Als er een moment het bakken van verse broodjes waard is, is het wel het paasontbijt. Deze broodjes zijn van Rutger van den Broek, die sinds het winnen van Heel Holland Bakt een hele serie bakboeken publiceerde. Deze broodjes zijn snel klaar te maken. -
PREMIUM
Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: taco’s met spinazie. Die blieven een super-côtes du rhône. -
PREMIUMDe Pollepel Thuis
Direct naar de ‘bajes’ voor coole cocktails en de beste kipsaté van de houtskoolgrill
De Saté-man en de Dr. runnen sinds 2019 samen Calaboose, een hip eettentje annex cocktailbar in Kralingen. Met Indonesische afhaalgerechten en cocktails uit limonadeflesjes worstelen ze zich door de lockdown. Maar hun kipsaté van de houtskoolgrill is en blijft de lekkerste van Rotterdam. -
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolpizza met gerookte zalm en citroencrème
Deze bloemkoolpizza is heerlijk fris dankzij de citroencrème gecombineerd met zalm, kappertjes, verse dille en rucola. De pizza is ideaal als avondmaaltijd, maar ook leuk als hapje om tijdens een borrel op tafel te zetten. -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met vegetarische rendang
In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang. Het vlees is vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes maak je niet zelf, maar haal je bij de toko.
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
PREMIUMKoken & eten
Borrelen en wijn proeven achter je laptop: waarschijnlijk een blijvertje na de crisis
Wie een jaar geleden had gezegd dat we massaal achter de computer zouden schuiven voor online borrels en wijnproeverijen, had je misschien recht in het gezicht uitgelachen. Inmiddels weten we wel beter. Online wijn proeven is booming. ,,Het voordeel is dat iedereen kan meedoen.” -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.